Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Морето

20 август 2011, Събота | 17:27

МореЕдва ли има човек, който да не жадува за приятните ласки на морето, за неповторимите изживявания на морския бряг. Морето…даряващо ни не само летни емоции, но и много, много здраве! Още  от древни времена хората са използвали целебната сила на морето за лечението на различни заболявания. В морската вода се съдържат над 30 химически съединения - соли и разтворени газове - азот, кислород, хелий и др. Те проникват през кожата и оказват своето лечебно въздействие, дори и без да правим специални процедури. Обикновено дори кратка почивка на море е достатъчна, за да нормализира артериалното налягане и да се укрепи сърдечносъдовата система на човека.

МореМорската вода засилва процесите на метаболизма, прочиства организма от токсините, повлиява добре при лечение на ставни заболявания, артрит, остеопороза и др. Минералите, които се съдържат в морската вода, укрепват киселинния баланс на кожата и я правят по-гладка и еластична.. Съставките на морската вода действат пречистващо, убиват бактериите, помагат срещу гъбични и други кожни заболявания - акне, екзема, невродермит, псиоразис, розацея.

Морето действа здравословно върху организма дори само заради това, че то рядко е напълно спокойно. Разбивайки се в гърдите ни, вълните могат да окажат натиск върху нас до 7-8 кг. Неволно ние напрягаме сили, за да запазим равновесие при което  се получава своеобразен хидромасаж, който укрепва мускулите ни и подобрява кръвообращението.

МореРазхождайте се и дишайте с пълни гърди на плажа! Въздухът край морския бряг е лишен от прах , наситен е  с отрицателни йони, соли и озон. По този начин морският въздух повишава нивото на хемоглобина и еритроцитите, стимулира физическата и умствена работоспособност , подобрява съня и апетита. Когато сте на плаж, правете си общи пясъчни бани, но не забравяйте- процедурите се правят по 2 дни, с прекъсване 1 ден и т.н. Затрупайте се от всички страни със слой пясък (8-10 см), на корема- 4-5см, като сърцето остава открито, а главата- на сянка. След пясъчната баня си вземете душ и си починете половин час.

При заболявания на белите дробове ходете ежедневно по морския бряг не по-малко от 30 мин. Истински оздравителен ефект се получава след по-дълъг период ходене.

МореПри заболявания на пикочния мехур ходете всеки ден по горещ пясък, като в началото започнете с ходене по 5-10 мин. Всеки ден удължавайте ходенето, като стигнете до 30 мин. И едновременно с това ходете по все по-горещ пясък. Извършете процедурата в обратен ред. Ходенето по горещ пясък помага на хора с бронхиална астма. Горещият пясък нагрява стъпалата, а с това се стимулират оздравителните процеси в белите дробове.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени