Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

105 години от началото на Балканската война

02 октомври 2017, Понеделник | 21:07 | прессъобщение

На връх Велийца бяха отбелязани 105 години от обявяването на свещената освободителна Балканска война

На 1 октомври на връх Велийца с поклонение, бе отбелязана 105-тата годишнина от началото на Балканската война.

Отец Данаил освети дарения от него възпоменателен кръст и отслужи панихида в чест на геройски загиналите храбри, български воини. 

Почетен караул направиха родолюбците от клоновете на Национално дружество „Традиция“ – „Родопчани“ –Велинград, „Поп Груйо Баски“-с. Баня община Панагюрище, „27-ми Чепински полк“, гр. Пещера, както и от гостите на мероприятието- 68 Бригада за специални операции - гр. Пловдив и техният командир - бригаден генерал Явор Матеев.

С минута мълчание на колене и почетен залп, представен от участниците в клоновете на Национално дружество „Традиция“ – „Родопчани“ –Велинград, „Поп Груйо Баски“-с. Баня община Панагюрище, „27-ми Чепински полк“ гр. Пещера, бе почетена паметта на загиналите.

Във възпоменателното си слово кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев каза: „От нас зависи да покажем вярната посока на нашите деца, потомци на един смел народ. Нека им предадем историята на България непокътната и непроменена.

Официални лица на събитието бяха Иво Антонов, представител на министерството на отбраната, народният представител от 44-тото народно събрание Славчо Велков, областният управител на Пазарджик Стефан Мирев, бригаден генерал Явор Матеев, председателят  на Областна организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва майор Костадин Златев. На паметника на загиналите воини венци и цветя бяха поднесени от всички тях.

Поздравителни адреси бяха прочетени от министъра на отбраната Красимир Каракачанов и Димитър Гечев, народен представител от 44-тото народно събрание.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени