Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

109 години Независима България

26 септември 2017, Вторник | 10:26 | прессъобщение

Велинград тържествено отбеляза Деня на Независимостта

На 22 септември от 11:00 часа на пл. „Николай Гяуров” с тържествена церемония по издигане на трите флага- Националният трибагреник, знамето на Велинград и на Европейския съюз, бе отбелязана 109 годишнината от Независимостта на България.

Официалната част започна с дефиле от ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий”, ПГГС „Христо Ботев”, ПГИТ „Алеко Константинов”, ПГД „Иван Вазов”, ОУ „Христо Ботев”, ОУ „Бенковски” ОУ „Неофит Рилски”.

Празничен молебен за благоденствие на България отслужиха отец Иван и отец Ангел.

С тържествено слово кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев поздрави присъстващите, като каза: „С възторг днес честваме това важно събитие в историята ни, показало на Европа и на света нарасналото национално самочувствие на  нашия народ, куража, мъдростта и достойнството на българските патриоти, политици и дипломати. 

Празникът е повод за гордост, че сме потомци на велики българи, които копнеят за културен и икономически напредък и милеят за родината.

На събитието присъстваха народния представител от 44-тото народно събрание Димитър Гечев, , зам.- кметът Светла Томова, зам.-председателят Ирина Шумарова, общински съветници и служители на общинска администрация.

В празничната програма се включиха КСТ ,,Импулс”, Янко Неделчев- Народен певец и танцьори, Мажоретен състав „Мистерия” при ОДК – Пазарджик, Теди Стефанова - изпълнител на популярна музика, Георги Вардев -Народен певец от Якоруда, Представителния ансамбъл за народни песни и танци “Чепино” към НЧ ,,Св.Св.Кирил Методий-1905”. 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени