Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

111 години Независима България

22 септември 2019, Неделя | 16:29 | прессъобщение

Велинград отбеляза 111-тата годишнина от обявяването на Независимостта на България

Oт 11:00 часа на пл. „Николай Гяуров” велинградчани тържествено отбелязаха 111 години от обявяването на Независимостта на България.

Официалната част започна с дефиле на знаменните групи и ученици от различните училища във Велинград. Празничен молебен за благоденствие на България отслужи отец Иван. 

С тържествено слово кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев поздрави присъстващите.

На събитието присъстваха председателят на ОбС-Велинград инж. Али Мареков, зам.-кметовете Атанас Палигоров и Исмаил Моллов, общински съветници и служители на общинска администрация.

В празничната програма се включиха Младежка музикална формация при ЦПЛР-ОДК с диригент Велислав Стоянов, КСТ ,,Импулс” с треньор Мая Кондарева-Енчева и помощник треньор Диана Енчева, възпитаници на ИСУ „Св. Св. Кирил и Методий” с изпълнение на танца си „Росинка”, даровитите деца от ДЮВИШ „Звънче” с ръководители сем.Казалиеви, танцов клуб „Надежда” към "АРТ център" -Велинград и танцов клуб „Росица”.

Празникът завърши с голямо българско хоро, на което се хванаха всички присъстващи.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени