Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

125 години ОУ „Неофит Рилски“

09 юни 2014, Понеделник | 22:07 | образование

ОУ „Н. Рилски“ - 125 години е „ковачница чудна на млади сърца“

На шести юни, в читалище „Отец Паисий “   вложихме цялото си вдъхновение, сили и талант в сътворяването на спектакъла, представен на  тази сцена, по случай 125 годишния юбилей на ОУ „Неофит Рилски“.  На концерта разказахме една приказна история за живота и за ученическия свят, започнала в далечното минало:

Ражда се дете, орисано с добро, но и подложено на трудности, които трябва да преодолее, за да намери пътя към успеха. Неговите учители го повеждат през омагьосания свят и му показват ценностите: Познание, Амбиция, Мъдрост, Единство,Толерантност, с които ще победи тъмните сили.  То се запознава с паметни картини от миналото и настоящето: 1. Неофит Рилски и неговите ученици; 2. Създаването на първото читалище; 3. Появата на телевизията; 4. Новите компютърни чудеса.

Тръгвайки на училище, детето разбира, че освен знание и възпитание в класната стая, ще получи възможност да срещне ЛЮБОВТА, както в класическия смисъл – в  драмата „Ромео и Жулиета“, така и  в нейния виртуален  Facebook  вариант … Малкото момиченце – „прашинка от вселената безкрайна“ е и ангелчето, сдобрило враждуващите групи от романтици и реалисти, защото приятелството е най-ценно за младите хора …

Учениците, участващи в концерта, дадоха всичко от себе си и с артистизма си заслужиха аплодисментите на публиката.

С особен чар и настроение изпълниха залата нашите приятели от клуб „Импулс“ (възпитаници на училището ни) - Георги Ганев и Кристиян Йорданов, както и групата за фолклорни танци с ръководител Петя Костова към начално училище „Димитър Благоев“ – Стара Загора с директор Жана Минчева.

Наши скъпи гости бяха: Мария Фъртунова -  директор на дирекция "Висше образование" в МОМН, Маринела Радева – началник на кабинета на вицепрезидента Маргарита Попова, Иван Лебанов – кмет на Велинград.

 

-           Сценарно-режисьорската група (Ваня Дебелушина и Ваня Гушевилова);

-           създателката на филма за училището (Нина Маврикова - нашият IT-сътрудник);

-           хореографът на танцовата  част (Олга Билярова – ръководител на мажоретките)

 

Това е екипът, сътворил една чудновата бърканица от думи, музика, картини и движения – все въздействащи средства, с които се надявахме да накараме всеки зрител да намери за себе си нещо смислено, красиво и забавно. Благодарим на всички гости, споделили с нас нашия празник и казали добри думи за нашето училище.  Признателни сме на всички колеги, помогнали ни за осъществяването на концерта.

Честит юбилей!
Ваня Гушевилова – ОУ „Н. Рилски“ 

Коментари

:y :y :y :y :D :D :D :D :D :D :y :y :y :y :y :y :y :y :y :D :D :D :D :D :D :D :D :D

#12 Денис в Понеделник, 14 юли 2014 20:10

:D :D :D :D :D POZDRAWLENIQ!!!!!

#11 в Петък, 13 юни 2014 18:06

Който може - го може!Поздравления за невероятния спектакъл!

#10 в Сряда, 11 юни 2014 19:51

Стил, класа и неповторимост! Пооздравления!

#9 Мариана Зинкова в Сряда, 11 юни 2014 12:57

Честит юбилей, колеги! Бъдете здрави и дръзновени! Достигайте нови високи върхове! Вие сте професионалисти и достойни продължители на възрожденските будители! Радваме се, че бяхме ваши гости и имахме възможността да ви поздравим.

#8 Рада Димитрова в Вторник, 10 юни 2014 23:50

Поздравления за таланта на децата, за професионализма на екипа реализирал невероятния концерт!Истински празник!!!

#7 в Вторник, 10 юни 2014 19:56

Поздравления и хиляди благодарности на всички учители и ученици, които сътвориха този невероятен спектакъл!

#6 Веселка Аршинкова в Вторник, 10 юни 2014 16:07

Браво на децата и учителите.Много хубав юбилей.Да сте живи и здрави.

#5 в Вторник, 10 юни 2014 15:36

Благодарим на нашите прекрасни деца за амбицията да представят училището и за труда,който положиха!Вие сте нашата гордост!

#4 Дебелушина в Вторник, 10 юни 2014 09:53

ДОКАЗАНА КОВАЧНИЦА НА ДЕЦА, ПРЕВЪРНАЛИ СЕ В СТАБИЛНИ ХОРА, ДАВАЩИ СВОЯ ПРИНОС ЗА РАЗВИТИЕТО НА ГРАДА И СТРАНАТА. ДАНО ПРОДЪЛЖАТ И ЛЕТЕШКАТА ТРАДИЦИЯ ... НА ЦЕЛИЯТ КОЛЕКТИВ - ЗДРАВЕ, ОСТАНАЛОТО ГО МОГАТ.

#3 Борислав Борисов в Вторник, 10 юни 2014 07:55

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

#2 в Понеделник, 09 юни 2014 23:13

:) :) HUBAV KONCERT!!

#1 в Понеделник, 09 юни 2014 23:04

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени