Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

13 медала за ОУ "Христо Ботев"

07 декември 2015, Понеделник | 14:56 | образование

Учениците на ОУ „Христо Ботев”- Велинград- шампиони с 13 медала от Националния ученически шампионат по плуване – Зона Смолян

На 02.12.2015 год., в гр. Златоград се проведе Националния ученически шампионат по плуване, организиран от Българска Асоциация Спорт за Учащи – София, РИО– Смолян, Община Златоград, със съдействието на Министерство на образованието и науката и Министерство на младежта и спорта.

 В шампионата взеха участие общо 10 отбора– момичета и момчета, разделени в две възрастови групи: 2 – 4 клас и 5 – 7 клас от три области.

Състезанието се проведе с дистанция 50 метра в стиловете: Кроул, Бруст, Гръб, Бътерфлай- 25м и комбинирана щафета – стил кроул.

ОУ ”Христо Ботев”-Велинград участва с шест  ученици, съпроводени от младши учител Таня Тренова .

Отборът ни защити повече от достойно не само авторитета на училището и града, но и нашата област, завръщайки се с 13 медала -  4 златни9 сребърни медала и три купи.  Златен медал спечели  щафетата ни от шест отбора. В общото класиране нашите момчетата са на първо място, а момичетата  - на второ място. В отделните дисциплини медали спечелиха:

Мирослав Илиев  Бозев- сребърен медал в дисциплина 50 м бруст.

Димитър Георгиев Смиленов  - златен медал в дисциплината 25 м бътерфлай  и златен медал 50м гръб.

Андреа Атанасова  Шаламанова - златен медал  за 50 м кроул и сребърен медал – 50м гръб.

Дарина Гълева - сребърен медал 50м бруст.

Петър Цветков  Водев – два сребърни медала – 50м кроул и 25 м бътерфлай.

Гергана  Павлова Драева  - бронзов медал – 50м гръб

В индивидуалното класиране в различните стилове, състезателите бяха наградени с медали и грамоти, в отборното класиране -с купи и грамоти, а щафетите -с медали, купи и грамоти.

Наградите, осигурени от Българска Асоциация Спорт за Учащи, се връчиха от г-н Мирослав Янчев – Кмет на Община Златоград и г-н Христо Богомилов – член на УС на БАСУ и гл.ръководител на състезанието. 

На 03.12.2015 г.шампионите бяха посрещнати с бурни емоции и аплодисменти в училище. Директорът на училището -госпожа Марияна Байлова, поздрави малките плувци и им пожела много бъдещи победи. Изказа благодарност към учениците,треньорите,родителите и към ръководителя  на отбора – г-жа Тренова.    

Тези успехи се дължат както на всеотдайния труд на децата,така и на техните треньори – Велко Клешков, Йорданка Пенина и Моника Трифонова.

       Благодарим за радостните вълнения и желаем много спортни отличия.

                                                                                                   ОУ”Христо Ботев”- Велинград

Коментари

:y :y :y :y :y :y :y :y :y :y :y :y :y

#1 в Понеделник, 07 декември 2015 19:53

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени