Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

145 години безсмъртие

20 февруари 2018, Вторник | 16:12 | прессъобщение

145 години от гибелта на Васил Левски

На 19.02.2017 от 17:00ч. пред възпоменателната плоча на Апостола на свободата бе отслужена панахида от енорийският свещеник Отец Александър, в  памет на Васил Иванов Кунчев - Левски. С почетен караул се включиха представители на РК ,,Родопчани” – НС,,Традиция”.

Възпоменателно слово за Апостола на свободата държа кметът д-р Костадин Коев и Председателят на НЧ „Васил Левски-1904“ г-н Никола Делиев.

Нифи Кънчева и Александър Попгеоргиев-отличилите се децата, участвали в конкурса „Апостола на свободата”, организиран от „ЦПЛР-ОДК Велинград”, представиха своите литературни произведения, посветени на живота  и делото на Васил Левски.

На поклонението присъстваха: председателят на ОбС Велинград инж. Бельо Мандраджиев, общински съветници, зам.-кметът Исмаил Моллов, служители на Общинска администрация, учители и ученици от различни училища в града.

В церемонията по поднасянето на венци и цветя се включиха: Общинска администрация Велинград, Общински съвет Велинград, представители на политически партии, исторически музей, „Дружество за защита на Родопите и „Дружба Родина“, Съвет на народните читалища-Велинград,  училища, читалища, Културен клуб на пенсионера- Каменица и граждани на Велинград.

Половин час след панахидата, в памет на Апостола на Свободата, се проведе възпоменателен концерт под надслов „Пазим името ти свято”.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени