Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

170 години от рождението на Христо Ботев

07 януари 2018, Неделя | 22:25 | прессъобщение

170 години от рождението на Христо Ботев

На 6 януарисе навършиха 170 години от рождението на великия български революционер и борец за националното освобождение на България, изключителен поет и публицист Христо Ботев.

Във Велинград се проведе Възпоменателно поклонение и тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя на паметника на Ботев, който се намира в градинката до пл. „Николай Гяуров“.

В него се включиха представители на ПГГС „Христо Ботев“, ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Неофит Рилски“,  ПГД „Иван Вазов“, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“. С почетен караул участие в програмата взеха РК „Родпчани“- НС„Традиция“.  „Хор на малките“ при ЦПЛР-ОДК Велинград, с ръководител Ирина Байрактарова, зарадваха присъстващите с техните изпълнения.

Официални лица на събитието бяха д-р Костадин Коев, кмет на Община Велинград, инж. Бельо Мандраджиев, председател на ОбС Велинград, общински съветници, Снежана Велева, директор на „Исторически музей“-Велинград и представители на общинска администрация.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени