Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Посещение в с. Драгиново

09 ноември 2008, Неделя | 17:17

Поезията не познава граници

Draginovo    На 9 ноември Литературен клуб "Свободна мисъл" посети село Драгиново, където творците от клуба четоха свои стихове и запознаха местните жители с дейността на своя клуб. Срещата се превърна в приятелски разговор, размяна на мисли и апел за изява на нови пишещи. Ето как описа срещата Боряна Стаева:

    Макар и различни по възраст, образование и професия, в литературния кръг се създаде приятелство, което продължава вече 5 години. То почива на взаимно уважение и любов към поезията. Имали сме много трудни моменти, но те не ни разединяваха, а обединяваха. Най-вече ни крепеше желанието на хората, които идваха на нашите тържества, усещахме, че харесват стиховете ни, начина на поднасяне, задушевната атмосфера, която се създава. Това естествено ни дава самочувствието и желанието да общуваме с повече хора.

   Съвсем спонтанно у нас се породи идеята да посетим с. Драгиново - това китно, малко селце, познато ни с топлото си гостоприемство. Бяхме приети в кафенето на Арго Арапов - модерно обзаведено и уютно. В ранния следобед заведението бе почти пълно. На чаша кафе, чай, предразположихме хората - слушаха ни с интерес, с топли, светнали очи. Тяхното внимание, благодарност за хубавите ни стихове, добрите им пожелания към нас бяха най-хубавият ни подарък.

   Така както са изтъкани Родопските губери с различни красиви цветове, такива са и нашите стихове:
  Боян - преливащ от жизненост и енергия, с плътен тембър четеше своите стихове, в които прозираше душата на влюбения в живота и любовта човек.
  Галя - вечно усмихната и лъчезарна, с голямо сърце
  Пейчо (учител) - нашият сатирик, здраво държи своето остро перо, след което остават ненаказани всички нередности на днешното ни време, но и с еднаква сила пише за любовта си към своите ученици и училище.
  Мария - с нежна тъга и чувственост са пропити нейните стихове
  Петър - всички ни изненада с нови и много различни стихове, в които се чувстваше ентусиазма на младите хора, с които работи в клуба.
  Стойна - много сила, много философия и много нежност има в нейните стихове
  Цветка - лирично изстрадани, тъжни стихове, затрогващи.
  Боряна - най-възрастната в кръга с много патос и жар изрази възхищението си от красотите на Родопа планина и любовта си към родопчаните. Накрая изпълни родопска песен.

    Заедно с нас бяха дошли Емил Шулев и Виолета, които придаваха допълнителен колорит на тази среща. Те поднесоха на присъстващите картички с откъси от наши стихове. За изключителната топлота и задушевност на тази среща допринесе г-н Милен Налбантов и неговата дъщера - библиотекарка в селото. От рецитация на стихове срещата ни премина в сърдечен и непринуден разговор - почувствахме се приятели.

   Благодарим на всички мили хора, които ни уважиха. Обичаме ви и пак ще ви гостуваме.

Боряна Стаева

Снимки от събитието

Коментари

много е хубаво

#9 в Понеделник, 11 март 2013 16:11

:y

#8 в Четвъртък, 08 декември 2011 13:30

tapi pomaci

#7 в Сряда, 07 декември 2011 19:44

naistina selo parcelivo na sarce milo imame strahotni neshta lipsvani izqvi

#6 miro в Петък, 06 ноември 2009 17:23

super e

#5 djidji в Четвъртък, 30 юли 2009 00:52

praktikuvai sas pisaneto. pozdravi Ceco Sofia i teia snimki ne sa ot draginovo.

#4 yyy в Вторник, 21 юли 2009 00:27

manogo qko e v nasheto selo draginovo nali :D : twa kafe e nai- hubavoto kafe v draginovo - "BOQNATA"

#3 mancho в Вторник, 19 май 2009 21:10

mnogo qko kafe

#2 venco в Петък, 08 май 2009 15:52

Ходила съм на тържества на литературния кръг, провеждани в художествената галерия и съм възхитена от таланта на членовете му. Упорити, надарени и сияйни. Похвално е , че между вас има и малки и големи. Пожелавам ви успехи за напред и по-чести изяви!

#1 Катя в Сряда, 11 февруари 2009 22:53

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени