Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Коледната и Новогодишна традиции с песен, стих и танци

23 декември 2008, Вторник | 16:22

"Преди двадесет века се родил за света Спасителят наш и Месия"

nova godina    През Коледната вечер се случват чудеса. Затова по света се празнува от хиляди хора раждането на Христа и изгрева на Витлеемската звезда. Така и в нашата свещена Родопа традицията продължава през вековете. Българската Коледа, в нея се твори добро. Тя е вечна и безценна. Бъдни вечер, Коледното дърво - украсено със светлини, е символ на радост и мир. Дядо Коледа, който с шейната си раздава подаръци на децата.

    Ние, пенсионерите от културния клуб "Васил Левски" - кв. Лъджене, Велинград, спазваме българските Коледни и Новогодишни традиции. Управителният съвет с председател г-н Георги Гуцев организира Коледно и новогодишно тържество.

    Наши гости бяха - кмета г-н Иван Лебанов, зам. кметовете Янчев и Даскалов, председателя на окръжния съвет на пенсионерите Крум Николов от Пазарджик и председателите на пенсионерските клубове от кв. Чепино и кв. Каменица.

    За успешното организиране на тържеството управителният съвет и г-н Гуцев благодарят на господата Бирников, Чолев и Илко Харизанов за оказаното съдействие. Нашите благодарности и на г-н Златьо Златанов, който удържа на обещанието си и ни помогна.

    Празничната трапеза беше богата. Не липсваха коледна пита и ястия. Беше организирана томбола, а клубът бе празнично украсен.   

    Председателят откри тържеството и поздрави пенсионерите и гостите. Г-н Лебанов благодари за поканата и топлия прием. Пожела здраве и достойни старини. От името на общината поднесе подарък на клуба - телевизор. Беше бурно аплодиран и със сълзи на очи му благодарихме за уважението към нас, хората от третата възраст.

    Г-н Круп Николов от името на окръжния съвет на пенсионерите поднесе приветствие и поздравителен адрес по случай Коледните и Новогодишни празници. Председателите на клубовете от Каменица и Чепино поднесоха цветя и топли, сърдечни пожелания за здраве и творчески успехи на пенсионерите от кв. Лъджене.

    Вокалният състав и оркестър с музикален ръководител Румен Влахов представиха богата коледна програма с песни, хора, стихове и танци. Така ние, заредени с положителна енергия и радост, отивайки си по нашите домове, ще очакваме коледарите и сурвакарите.

    Пенсионерите от кв. Лъджене желаем весели Коледни и Новогодишни празници, мир, здраве и спокоен живот на хората.

    За многая лета, многая лета!

Боряна Стаева

Снимки може да намерите тук: Коледа 2008, Клуб на пенисонера, Лъджене

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Ревю на книга
29 май 2018 | 11:00
Калина и приятели
31 май 2018 | 15:31
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени