Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Изложба на Кина Бъговска

11 юли 2009, Събота | 10:25

Български щрихи в американския пейзаж

Кина Бъговска изложба откриване   "Рисунката е най-краткият път към сърцето" е посланието, което Кина Бъговска събра почитатели на художественото изкуство на 10 юли в 11 ч. в фоайето на Община Велинград. Дъщеря на Родопите, но дълги години живееща в Чикаго, тя е съхранила в себе си здравия корен на Орфеевата планина и нейната топла уютност. И там, далече, тя - журналистката, художничката, общественичката, работи с неуморим хъс за популяризиране на българските традиции.

Съвместно със спортния журналист Климент Величков през 2005 год. тя издава книгата "Български щрихи в американски пейзаж" - за живота на изявени българи в Чикаго. Като подарък Кина Бъговска даде по една книга на зам. кмета Бабучи, на директорката на Исторически музей Снежана Велева и на Валя Цветанова.

Кина Бъговска картиниСлед емоционалното зареждане от картините на Кина Бъговска бе естенствена прелюдията към документално-художествения филм "Преса - сълзите на бога", получил втора награда на Втория национален преглед на археологически и исторически филм - Пловдив 2009. Гледайки го човек получава представа и чувство за вечност.

Всички ценители на изкуството могат да се запознаят с творчеството на Кина Бъговска като разгледат изложбата й във фоайето на Община Велинград.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени