Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Колоездначни състезания

13 юли 2009, Понеделник | 10:25

Колоездене и Уикеда във Велинград

Състезатели колоездачи   На 11 и 12 юли във Велинград се проведоха няколко колоездачни състезания за малки и големи. Състезанията са организирани от сдружение Байкария с помощта на Община Велинград. Идеята на организаторите е всяка година да се провеждат такива състезания в рамките на Велинградските културни празници. Кметът Лебанов подкрепи тази идея, изтъквайки, че Общината ще работи за развитието на Велинград както на СПА така и на планинска туристическа дестинация. На 11 юли след пресконференцията на Байкария за Велинградчани свириха и пяха група "Уикеда".

Конференция на сдружение "Байкария"

На 11 юли от 18:30 ч. "Байкария", оргазинатори на колоездачните състезания, приканиха всички участници и любители на конференция в Бизнесцентъра. Васил Тодев, председател на местното колоездачно дружество подробно обясни условията на това състезание и нагледно показа маршрута. Маршрутът за "Купа Велинград" започва от град Велинград, минава през вр. Острец, село Света Петка, Кладова и отново във Велинград. В целият маршрут има три контролни пункта, които задължително отчитат присъствието на всеки участник. Медицински пункт беше предвиден на Самоводица. Организаторите призоваха към опазване на природата и напомниха, че всеки, който хвърли отпадък ще бъде дисквалифициран. Вижте част от пресконференцията:

Get Adobe Flash player

 

Концерт на Уикеда

Непосредствено след конференцията, организаторите се бяха погрижили и за доброто настроение не само на техните участници, но и на всички гости и граждани на града. Около час звуча музика в балкански ритми от DJ Dharba (Balkan Beat). След това пристигна група Уикеда, която със своето емоционално и музикално присъствие и закачки между песните завладя присъстващите. Вижте част от изпълненията на Уикеда:

Get Adobe Flash player

 

Състезателен ден и награждаване

На 12 юли започнаха същинските състезания. Още рано сутринта около 9 ч. пред Община Велинград се бяха събрали състезатели от различни възрастови групи, любители и граждани. Състезанията започнаха като беше даден старт на различните възрастови групи. До навлизане в горската част на маршрута, автомобил предхождаше участниците, за да им укаже маршрута в самия град. За най-най-малките деца, любители на този спорт, беше импровизирано състезание-обиколка около градинката срещу старата община. Разбира се, за малчуганите и всики присъстващи имаше голяма торта и напитки.

В дъждовния следобяд, 16 ч., на площад "Николай Гяуров" победителите в състезанието получиха своите награди. Те бяха връчени от кмета Иван Лебанов. В група "Мъже" първо място спечели Тодор Ангелов, който измина трасето за изкючително добро време от 2:50 ч. Второто място бе за Калоян Петков (3:08 ч.), а трето място взе Димитър Димитров (3:24 ч.). В група "Жени" Адриана Станкова взе първо място с 5:27 ч., а второто място - Антоанета Йорданова (6:01 ч.). В група "Юноши" първо място взе Асен Петров с постижение от 3:09 ч., второ - Георги Лацин (3:34 ч.) и трето - Васил Овчаров (5:33 ч.). От ветераните имаше двама финиширали, първи беше Фьодор Драголов с време от 3:03 ч. и Илко Овчаров с 5:33 ч.

Вижте началото, финалите, кратко интервю с Тодор Ангелов (първи в група "мъже" 18-40 г.) и награждаването:

Get Adobe Flash player

 

Коментари

Поздравления на победителите. Велинградчани малко трябва да са засрамени. Имат този участък за тренировка 365 дни в годината, а сме по вторите места.

#1 Spas в Понеделник, 20 юли 2009 19:59

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени