Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Празници на културата - обобщение

19 юли 2009, Неделя | 21:34

Информация от Община Велинград

Община Велинград нощ   Вчера се проведе заключителната част от „Велинградските културни празници-2009”. В програмата за съботния ден бе включена прожекцията на филма „Песента на Балкана”. Тъй като по време на празниците Велинград се превърна в театрална сцена за постановки на гостуващи трупи от Карлово и Козлодуй, дойде ред и на самодейния театър от гр. Каварна - велиградчани имаха възможността да гледат постановката „Когато котката я няма” от Дж. Мортимър и Бр. Кук на режисьорът Димитър Еленков.

   Програмата на 12-дневните културни празници бе закрита от кмета на община Велинаград Иван Лабанов, който благодари на всички, които са работили за успешното осъществяване на велинградските празници. Вокална група „Звънче” подгря публиката за концерта на естрадната група „Тоника”, чиито изпълнения накараха велиградчани да пеят и танцуват от сърце.

   Краят на празниците дойде след грандиозно начало, поставено на 7 юли, когато Велинград бе обявен за „СПА столица на Балканите”. Тогава участие взеха духови оркестри от Кишкереш - Унгария, от Ловеч и Белоградчик и духовият оркестър с мажоретен състав ”Димитър Мечев” на гр.Велинград. Програмата на откриването бе допълнена от трио „Гласовете”, изпълнителите Стоян и Елица и ансамбъл „Елика”.

   В следващите дни последваха изложби с различна тематика като ”Скални мистерии в Родопите” и ”Изкуството на Палестина” със съдействието на Посолството на държавата Палестина у нас. Бяха представени стихосбирката ”От Всемира частица” на поета Ангел Горанов и първият сборник -”Полет” на литературния кръг „Свободна мисъл”. Имаше и мероприятия, посветени на историята и археологията. За любителите на спортните занимания, от сдружение „Байкария”, бе организирано състезание с велосипеди за „Купа Велинград”. Много приятни емоции и весело настроение донесоха и изпълненията на фолклорния певец Янко Неделчев, рок групата „Уикеда”, поп изпълнителителят Миро, естрадната група „Тоника”. Фолклорните състави на Румъния, Гърция и Турция, както и родни ансамбли подариха на велинградчани и гости на града незабравими мигове с изкуството на нашите близки балкански народи, а младите таланти от „Звънче” и художествено-самодейните състави на Велинград допълниха облика празниците.

Коментари

Догодина, като Велинград придобие малко по-цивилизован вид,дано празниците са още по-хубави и съдържателни!

#2 sel в Вторник, 21 юли 2009 19:57

Чудесни празници беше урганизирала общината, догодина пак!

#1 svetlana в Неделя, 19 юли 2009 21:44

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени