Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Конкурс за социална услуга

30 юли 2009, Четвъртък | 09:49

Информация от Община Велинград

Община Велинград  Във връзка с направени анализи на социалната ситуация във Велинград, се очертава сериозен проблем с възрастните хора с увреждания. Той се изразява във факта, че немалка рискова група от населението, се нуждае от адекватни и качествени социални услуги, които да бъдат насочени към тяхната интеграция и повишено качество на живот. Затова общината предприема адекватни мерки за неговото преодоляване, т.е. грижите за тази група в ДЦВХУ да бъдат достатъчни, за да се подпомогне за изпълнението на поставената цел.

  По проект по Програма ФАР и в партньорство с Национален център за социална рехабилитация – София, през 2008 – 2009 г. община Велинград разкри Дневен център за възрастни хора с увреждания, в който работят 7 специалисти. Условията, в които се предлага услугата отговарят на стандартите за качество. След приключване на проекта социалната услуга се запази като държавна делегирана дейност. Във връзка с това общината отчете като полезен и успешен приноса на социалния партньор Национален център за социална рехабилитация – София, в социалната дейност на общината.

  Със заповед № 630/01.06.09г. на кмета на Община Велинград е открита процедура за избор на външен доставчик на социална услуга „Дневен център за възрастни хора с увреждания“ – Велинград. Във връзка с това на 27.07.09 г. от 10.00 ч. в Малка зала на общината се проведе конкурс. Комисията разгледа единственото предложение, на Националния център за социална рехабилитация, гр.София. След като регистрира наличието на всички изискуеми документи в съответствие със чл. 39 а, ал. 2 от Правилника за прилагане на закона за социалното подпомагане, комисията насрочи второ заседание за 28.07.09г. с цел обсъждане на договора.

  До 01.08.09г. ще има сключен договор, който ще бъде представен в Агенцията за социално подпомагане.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени