Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Антикризисни мерки от Общината

06 август 2009, Четвъртък | 14:55

Нови антикризисни мерки предприема Община Велинград

прессъобщение   За ограничаване на последствията, които световната финансова и икономическа криза нанася и на нашата страна, ръководството на Община Велинград предприе антикризисни мерки. Във връзка с това вчера кметът на Община Велинград Иван Лебанов събра на съвещание екип от специалисти на общинска администрация. Te анализираха свършеното до този момент, както и предприемането на нови мерки за увеличаване на приходите в общинската хазна, и съответното намаляване на разходите.

   Господин Лебанов заяви, че строго се следи за намаляването на текущата издръжка. Вече са въведени и намалени лимитите на телефоните на общинските служители, сведени са до минимум и разходите за горива, командировки, транспортни разходи, консумативи и др. Освен това са ограничени и представителните разходи. Осъществен е контрол при отчитането на измервателната апаратура за ел.енергия, вода, както и фактурирането на разходите.

   Във връзка с повишаването на събираемостта на приходите ще се следи за своевременното плащане на данъците. Ще бъдат направени и проверки за съответствие между декларираните и платените от гражданите данъци и такси. За събирането на дължимите суми се изпращат покани за доброволно плащане. В случай на неизплащане на задълженията, длъжниците ще бъдат предадени на служителите на Агенцията за държавни вземания, които ще осъществят принудителното им събиране по съдебен път. Освен това е изготвен регистър на длъжниците, който ще бъде публично оповестен.

   Ще продължат да се съставят договори за ползването на тротоарни площи, както и за рекламна дейност, като прецизно ще се следи за тяхното спазване. В случаи на съсобственост, общината ще предостави своя дял за закупуване, което ще увеличи приходите в общинската хазна. Освен това ще бъде отстъпено правото на строеж върху свободни общински терени в района на ромските квартали, за ползване от гражданите, след участието им на търг или конкурс. По този начин, от една страна, постъпват средства в общинската хазана, а от друга, се разрешава наболял социален проблем.

   Ще бъдат предприети мерки по събирането на наеми от разположените на централни места в Сърница, Света Петка, Кръстава, Юндола и Драгиново сергии.

   

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени