Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Лебанов се срещна с археолози

09 август 2009, Неделя | 09:58

Кметът се срещна с експедицията, която осъществи разкопките на връх Острец

Експедиция Острец   На 6 август от 16.00 часа в Малка зала на община Велинград, кметът Иван Лебанов се срещна с ръководителката на археологическата експедиция на връх Острец проф.Диaна Гергова. На срещата присъстваха и заместник-кметовете Дияна Кехайова и Исмет Бабучи, директорът на историческия музей г-жа Снежана Велева, директорът на градския исторически музей в Каварна - Асен Салкин, археологът Димитър Байраков, студенти по археология от IV-ти курс от университета в Жишов (Полша) и САЩ, които са тук, за да участват в разкопките.

   Професор Гергова изказа своята благодартност към община Велинград за съпричастността, както и за помощта, свързана с осигуряването на транспорт до обекта. Благодари и на велинградския Исторически музей за поканата, която са й отправили, за да представи презентацията си тук. Основна цел на ръководителката на експедицията е да привлече, колкото се може повече чужденци, които да помагат при осъществяването на разкопките.

   На срещата се обсъдиха и възможностите за участие по проекти по ОП ”Регионално Развитие”, чрез които обектът би могъл да се приведе във вид, който да способства за развитието на културния туризъм във Велинград.

   Кметът Иван Лебанов подкрепи начинанието на Историческия музей и проф. Гергова, като заяви, че общинското ръководство си дава сметка, че трябва да се наблегне на развитието и на културния туризъм в родопския град. Затова общината ще подпомага експедициите до вр.Острец с всичко, което е по силите й.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени