Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Традиционен Събор Юндола

10 август 2009, Понеделник | 12:34

Песни, хора и забавления на 1400 м. надморска височина

Събор Юндола 2009  Едно райско кътче, където си дават среща Рила и Родопите, на 9-ти август раздаде от своята красота и въздух на всички, събрали се на традиционния годишен събор. Големите зелени поляни, където погледът ти може свободно да се рее , сега бяха изпълнени с коли и хора. Жителите на цялото с. Юндола, пременени и колоритни с типичното си облекло, бяха щастливи да се порадват на такова оживление. Юндола събра всички- и местните хора, и велинградчани, и гости. А специални гости на събора бяха: Георги Пирински-зам.председател на народното събрание, Иван Лебанов- кмет на Велинград, Ангел Даскалов- народен представител, Мехмед Местан- кмет на с. Юндола, зам. кметовете на Велинград - Валентина Цветанова, Исмет Бабучи, Диана Кехайова и Георги Янчев, Йордан Рогачев - началник РПУ-Велинград, Рамадан Аталай и Ахмед Хаджийски.

  Песните на народния певец Иван Дяков, на самодейни фолклорни ансамбли от всички краища на Велинград отпуснаха душите на присъстващите на събора. Кръшни хора, трапези на поляната, приканващи с лакомства, дрехи и сувенири сергии, детски кът, виенско колело…както се казва- за всекиго по нещо, за да бъде изживяването пълно.

  А кулминацията на събора бяха борби, организирани от Александър Томов- трикратен олимпийски шампион и Венко Цинцаров - световен вицешампион по класическа борба.

Вижте снимки от събора: Събор на Юндола 2009, а видеоклип тук:

Get Adobe Flash player

 

Коментари

chuvstvoto e mnogo osobeno tam da prisustvash na jivo. bjhme tam po vremeto na sabora , sastata godina. horata ot regiona sa mn. exzotichni i priatni, mirolubivi. hapnahme i mekicjki,mmmmm........

#3 hera в Сряда, 08 февруари 2012 17:41

haresa mi tam interesno i zabavno prekrasna priroda

#2 retinol в Сряда, 12 август 2009 09:32

Хубаво е, че има радост и за тези отрудени хора!

#1 sel в Понеделник, 10 август 2009 18:25

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени