Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

"Здравче-Венче" покори Румъния

12 август 2009, Сряда | 18:13

Фестивал в град Кълъраш

Здравче Венче в Кълъраш   Български народни песни и танци в изпълнение на Детския ансамбъл за народни песни и танци "Здравче Венче" при ОНЧ "Васил Левски"-Велинград предизвикаха фурор в град Кълъраш, съседна Румъния. Всяка година през месец август там се провежда Международен фолклорен фестивал "HORA MARE". Тазгодишният 17 подред фестивал се състоя от 5 до 10 август и в него участваха ансамбли от България, Румъния, Сърбия, Македония, Гърция, Русия, Черна Гора и Полша.

   "Здравче-Венче" участва още и в самостоятелни и общи концерти в Джагалия, Слобозия и Кълъраш. Кулминацията на фестивала са били дефилето в град Слобозия и заключителният концерт в град Кълъраш.

Дипломи и награди Здравче Венче   Илияна Капсъзова, секретар на ОНЧ "Васил Левски", изказа от името на читалището и работещите в него благодарност и признателност към децата - танцьори и певици, към техните художествени ръководители - Иван Иванов, Бойка Савова, Бойка Радивоева-Гончева и музикантите Цанко Пашов и Христо Зиврипанов. За тези прекрасни и незабравими дни, прекарани в Кълъраш, думи на благодарност отправя и към преводачката Ани Василева, фелдшерката Мария Денизова и шофьорите Галин и Евгений.

   За пореден път "Здравче-Венче" извоюва своето място извен пределите на нашата страна, с което всички ние, във Велинград, се гордеем.

Коментари

samo taka zdrav4e ven4e

#5 oooooooooooooooooooooooooo в Четвъртък, 29 декември 2011 10:32

Mnogo se radvam, 12 godini bqh v tozi ansambyl i znam kakvo e chuvstvoto. Samo taka da prodyljavat i oshte mnogo dyrjavi da pokorqt.

#4 Petya в Вторник, 25 август 2009 16:56

Браво на 'Здравче-венче'!

#3 мими пашова в Понеделник, 17 август 2009 10:18

Хубаво е, че песните и танците на "Здравче-венче" ги обичат и харесват и в чужбина!

#2 sel в Сряда, 12 август 2009 22:15

Браво на Здравче-Венче.

#1 Rdlk в Сряда, 12 август 2009 19:06

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени