Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Извънредна сесия

20 август 2009, Четвъртък | 22:00

ФК "Чепинец" ще получи 25 000 лева

Караоке августов концерт   С бурни дебати приключи извънредното съвещание на Общински съвет Велинград на 19 август. В обстановка на разногласия, спорове, необмислени думи и нападки, бе разгледан дневният ред, състоящ се от пет точки - оспорване на решение №305 / 30 юли 2009 на кмета Лебанов; отпускане на 16 000 лева за ремонт на физкултурния салон на СОУ "Васил Левски"; закупуване на книгата "Велинград - балнеоклиматичен бисер на Европа"; предоставяне на подробен отчет за събираемостта на турстическата такса; обсъждане проблемите на спорта, спортната база и финансовата издръжка на спортните клубове.

   След множество разгорещени дискусии от всички точки не бе приета само точка 3 за закупуване на книга. Коментарът на г-жа Каферинова за приемане на точка първа бе лаконичен "Пак сътворихме едно закононесъобразно решение".

   По втора точка, Венко Бозев, от името на комисията по образованието, изказа мнение, че нуждата от тези пари е много голяма, но "Даването на тези 16 хиляди лева на този етап не е целесъобразно. По-целесъобразно е пари да се дадат на маломерните паралелки". Г-жа Каферинова изрази възмущение към Мустафа Джамбаз, че непрекъснато внася предложения за пари: "Не си правете личен PR. Трябва да се създаде база за целия град. Не ни заливайте с предложения за пари. Като сте председател имате право точно на един глас, колкото имам и аз!", добави тя.

   Един от малкото съветници, изразили съгласие за закупуване на книгата по точка 3, беше г-н Гагов. Той сподели, че хора, които пишат такива книги трябва да се стимулират, а относно книгата каза "Самото заглавие говори, че в нея са събрани тези качества, които правят града ни известен". Въпреки неговия ентусиазъм, точката не бе приета.

   Относно туристическата такса, кметът напомни, че най-много приходи идват от държавни дружества. Спас Шулев, директор на местната данъчна служба, даде яснота върху събраната курортна такса и добави, че очаква съдействието на полицията за проверка по обекти за събираемостта на курортната такса. Г-н Чешмеджиев попита как Общината извършва контрол върху събирането на таксата, а Гагов директно попита "Има ли поне един наказан, който не си е платил курортната такса?".

Купа чепинец   Футболисти, поддръжници и деятели на спорта присъстваха на сесията. Венко Бозев призова да се подкрепят спортистите, тъй като те имат остра нужда от спортна база и припомни, че управляващите са длъжни на спорта. За решаване на проблемите на спорта имаше готови три предложения, измежду които създаване на стадион и спортна база близо до Драгиново. Другото предложение бе свикване на управителния съвет на СД "Братя Бееви", контролиращи стадиона и отваряне на стадиона за местните футболисти. Нито едно от тези предложения не бе прието. Г-н Гагов изказа мнението, че никой не може да накара СД "Братя Бееви" да отворят стадиона и призова сегашното ръководство на футболния отбор да напусне. Бъдещото ръководство на клуба трябва да влага повече средства и да започне разумен диалог. Гагов добави още, че е готов да даде 20 000 лева за една година на клуба. След още много дебати Общинските съветници отпуснаха 25 000 лева на ФК "Чепинец". Лебанов припомни на всички, че футболните клубове са самостоятелни и Общината може само да ги подпомага, но не и да ги издържа изцяло.

   Вижте част от дебатите на сесията:

Get Adobe Flash player

Коментари

bate kolio e nai0golemiqt trenior na vsi4ki vremena :y :y :y :y :y :y :y :y :y :y CHEPINEC OLE OLE :y :y :y :y :y :y :D :L :L :y :y

#14 niki ot decata na fk chepinec в Неделя, 12 декември 2010 13:37

Браво бе !!! Стадиона е най-важен!!! А пенсионерите? (утре и вие ще сте там) А децата? (и вие имате деца и внуци) А инфраструктурата? (и вие ходите и карате по тези улици) А здравеопазването? ( днес се кълвете, утре ще паднете с куци копита) А екологията? ( утре може да ви изсъхне Сютка , пресъхне Клептуза, Минералните бани ще са обрани...) Стадиона е най-важен!!!

#13 Nomad в Събота, 17 октомври 2009 10:06

Първо искам да кажа, че не е нужно да ходиш по културни събития, за да бъдеш културен и начетен човек. И второ - защо всички мразите Гагов и Велев - защото карат хубави коли ли? И защо си мислите, че след като Лебанов не демонстрира богатството си, това означава,че е честен и всеотдаен кмет? Всички сте много наивни и черногледи. Бъдете по-позитивни и гледайте кой какво прави, а не кой какво не прави и ще осъзнаете, че благодарение на Александър Гагов, повечето от вас и вашите близки не са на трудовата борса.

#12 в Събота, 12 септември 2009 00:46

prestanete da pliuete po Gagov.bil s niska kultura i ne znam si kakvo a tezi s visokata kultura kakvo napraviha ili dadoha na grada.Gagov e biznesmen i e dal na mnogo hora ot grada-rabota.eto obechta i za chepinec-20 000 hiliadi leva.vishte se vsichki vie koito go pluete che ne ste dali edna stotinka za nachia grad.

#11 bubuiechka в Вторник, 08 септември 2009 11:44

dadoha na zlatio i traio-mangalite nai-hubavite mesta v centara na grada.do dvete nai-hubavi mineralni bani .i sega te si palnat gushite i se podigravat na nas-balgarite.

#10 jozefina в Вторник, 08 септември 2009 11:03

mhogo mie interesno pretsedatela na saveta za6to ne se iz4isti ot tia ne6tasnnizi krai nego i da zapo4ne da raboti s kmeta za dobroto na grada za6toto do kolkoto znam se ystroiva6 tyk zatova napravi ne6to za grada zadatie priatno kato hodi6 po ylizite bei4eto da si zabee kradlivite poni4ki igagi4ki da sigi zavede s nego tam v osikovo li skrebatno li i da vlastvat nie v grada hqmamme nygda ot takiva kato tqh nie trqbva da si iz4istim grada 6tom dargavata ne moge na nas mladite ni pisna ve4e ot takiva boklyzi

#9 pitanka в Петък, 04 септември 2009 00:10

Оффффффф тия пък не спряха да си карат! Да направи някой външен бизнесмен нов стадион и тогава да ги видя за какво ще се джафкат

#8 Rdlk в Сряда, 02 септември 2009 19:52

Много ми е любопитно - г-н Гагов, който не съм видяла да присъства на нито едно културно мероприятие в града, да е един от малкото, които са гласували за закупуване на книгата!? Представете си културното равнище на останалите съветници! Срамно! Но все пак, кой е автора на книгата? Питам, защото ми е известно отношението на г-н Гагов към културата, и ми е интересно да знам.

#7 storozi в Понеделник, 24 август 2009 14:09

Всъщност стадиона е 27 декара, а застроената площ е с РЗП 1000 кв. м. Това прави 4 240 000 лева!

#6 Стършел в Събота, 22 август 2009 12:47

Срам и позор : А тоя Беев с какви очи се показва изобщо??? Да вземе да се навре в някоя миша дупка и да не излиза от там, наглец.

#5 kalispera в Събота, 22 август 2009 00:32

Г-н Беев за пореден път на това извънредно заседание показа своята наглост, безочливост и първенющина. Той смята всички граждани за глупаци и невежи, играейки ролята на добрия велик господар, на който трябва да му се целува ръка, той скрива цялата истина за стадиона и манипулира гражданите. Беев парадира, че е вложил 1 милион лева за стадиона и 500 хиляди за футболния отбор "Чепинец". Изкарва, че Община Велинград и данъкоплатците й, са му е длъжници, а всъщност това не е вярно. Участвайки със земя 10 декара и постройки върху земята с РЗП 500 кв. м. Като направим елементарна сметка 60 евро за кв. м. цена и 500 евро за кв. м. строеж, излиза, че Общината трябва да участва с 1.7 милиона, което е повече от средствата, вложени от Беев... а това са цени, които са 50% от пазарните. Какъв е изводът? Беев е ДЛЪЖНИК на Община Велинград и гражданите на Общината. До сега предишната и сегашната Общинска администрация не са предприели мерки за увеличаване дела на капитала й в търговското дружество, в което участва Общината. Време е общинска администрация да предприеме действия, дори и по съдебен ред, и тогава Общината ще има участие не 25% както тръби Беев, а повече от 60%. Така че приказките за целуване на ръка и молитви за преговори с Беев са направо смешни и жалки... Така Беев може да убеждава наивници, но явно в Общинска Администрация трябва да си размърдат мозъците, защото един шут прави на маймуни всички.

#4 Стършел в Петък, 21 август 2009 20:40

Г-н Беев и г-н Гагов първо са хора,които нямат елементарни култура,речник и начин на изразяване,освен това последното нещо от което разбират е политика и законово управление!Г-жа Ключкова много правилно изказа мнение,че когато се входират точки,това трябва да става по законоустановения ред!Сбирщината от необразовани "личности" в общински съвет,ако трябва да цитирам най-"компетентния" от тях "да напуснат с 200" залата и да си вземат и Фидел,Кондарева и Велев с тях!Крайно време е и председателя на Об.съвет да разбере защо е там и какво се прави от онази скамейка на сцената в залата на община Велинград!

#3 Stanimira в Петък, 21 август 2009 17:19

Сбор от неграмотници и некадърници.

#2 ivo в Петък, 21 август 2009 17:00

Доста интересна ще да е била тази сесия....малко на панаирджийска работа ми прилича!

#1 Стефка в Петък, 21 август 2009 16:21

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени