Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Успение Богородично

15 август 2009, Събота | 14:58

Един от най-големите християнски празници

Богородица   Всяка година на 15 август се чества големият християнски празник "Успение на пресвета Богородица". Църквата отдава почит на Св. Богородица, като покровителка на майчинството, жените, брака и семейното огнище. Успение означава "заспиване", това е и метафората, която се използва за леката смърт на Пресветата. Легендата разказва, че след успението си Богородица се явила на апостолите и казала "Радвайте се, защото аз ще съм с вас през всички дни". На този ден честват всички, които носят името Мария и негови производни - Марияна, Марин, Марина, Мариан, Мара и др.

Отец Ангел разказа малко повече за празника и отправи своите пожелания:

Get Adobe Flash player

Чуйте и пожелания от две именнички, от две Марии:

Get Adobe Flash player

Днешният празник е един от големите църковни празници, почитан от болшинството християни. Празничното настроение можеше да се усети в Лъдженската църква:

Get Adobe Flash player

 

Коментари

Честито на всички именници !

#1 Rdlk в Събота, 15 август 2009 16:41

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени