Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Общинска конференция на запасните офицери и сержанти

25 януари 2009, Неделя | 19:35

Достоен отчет за достойни дела

konferenciq suyuz oficeri   През 2005 год. се проведе Общинската конференция на "Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва" във Велинград. Тогава беше избран и Общинският съвет на съюза.

    Днес 25 януари 2009 год. Общинският съвет, оглавяван от председателя о. з. полк. Георги Даскалов, даде отчет пред своите делегати на Общинската конференция за извършените мероприятия, които не са малко.

    В момента Велинградската организация на СОСЗР е многократен областен първенец и водещ съюз в страната, което е чест и гордост, както за членовете на организацията, така и за града. Освен това във Велинград са проведени две национални съвещания на ЦС на СОСЗР с председателите на областните съвети на съюза на цялата страна за обмяна на опит.

    СОСЗР е надпартийна, патриотична, родолюбива организация, в която членуват офицери и сержанти от запаса и резерва.

georgi daskalov    В Общинската организация - Велинград членуват 420 души. Под умелото ръководство на о. з. полк. Даскалов, Общинският съвет изработва план-мероприятия в чест на предстоящия седми конгрес на съюза за укрепване на общинската организация: увеличаване на членския състав; участие в честванията на важни исторически дати; продължаване усилията за поддържане и освежаване на паметниците на загиналите български войни.

    Изпълненията на мероприятията, залегнали в плана са много. Проведоха се срещи на личния състав на съюза в ресторант "Бонжур". Бяха изнесени следните беседи: Цар Борис І с лектор о. з. кап. Ангел Горанов; Цар Симеон - първи български цар с лектор о. з. кап. Ангел Горанов; 95 години от Балканската война с лектор майор Златев; Битката за Одрин 1913 год. с лектор о. з. Маргова; Войводата поет Пейо Яворов - освобождаване на Банско 1912 год. с лектор о. з. кап. Стаева; Цепина - Родопската твърдина с лектор о. з. кап. Стаева;

    Бяха проведени автопоходи до:

- Якоруда, Банско, хижа Бъндерица, паметника на Никола Вапцаров, на Пейо Яворов и историческата черква "Света Троица";

- Старина - изходящ пункт на 27 Чепински полк 1912 год.;

- Крепоста Цепина - една от най-силните в Родопите по време на турското робство;

- Автопоход до Гърция, Солун, Кавала, Тасос, Драма;

- Автопоход до Турция, Одрин;

- Автопоход до Асеновата крепост и др.

Освен тези големи мероприятия сме чествали рождени и именни дни на наши членове. Поднасяли сме венци и сме участвали в погребенията на наши членове. Участвали сме в общоградските тържества като съорганизатори - поднасяне на венци, цветя, поздравления и беседи. Всеки вторник председателят на здравната комисия о. з. кап. Стаева мери безплатно кръвното налягане и пулса на членовете. Болните се подпомагат с малки суми, посещават се по болниците и домовете. В Общинската организация са абонирани за вестник "Българско войнство" - 92 абоната.
Въз основа на плана на Общинския съвет са определени критерии за класиране на дейността на дружествата. Тъй като нашата организация е първа в областта, това показва, че всички дружества са изпълнявали съвестно мероприятията. На първо място се класира дружество "Шипка", на второ дружество "Васил Левски", а на трето дружествата "Дрангов", "Содев" и "Чепинци".

boriana staeva    След отчетния доклад на председателя о. з. полк. Даскалов и на ревизионната комисия с председател о. з. кап. Томанова и комисията по предложенията с председател сержант Кюлюмов се проведоха дебати и изказвания. Докладите и предложенията се приеха с болшинство. Последна точка от дневния ред на конференцията беше избор на Общински съвет на съюза от 15 души и избор на делегати за областната конференция в Пазарджик. Гости на Общинската конференция бяха председателят на Областния съвет на съюза о. з. полк. Кофов и о. з. полк. Пъпанов от Пазарджик. Те дадоха висока оценнка за работата на нашата Велинградска организация.

    След изчерпване на дневния ред имаше почерпка.

    Аз пожелавам през настоящия мандат нашата велинграска организация на офицерите и сержантите, оглавявана от о. з. полк. Г. Даскалов, да не отстъпва първото място в околие Пазарджик.

    Българио мила, земя на герои, безспирен и мощен е твоят възход!

    На работа господа офицери и сержанти!

О. з. кап. Боряна Стаева

Коментари

ВОЙНИШКАТА ТРЪБА ЗОВЕ : БОЗАЯТ СИРОМАШКОТО НИ ВИМЕ ВЛАСТИМЕЮЩИ БАЩИ И СИНОВЕ И СВЕТЛО БЪДЕЩЕ ОТНОВО ОБЕЩАВАТ, А ДНЕС НАРОДЪТ ВЕЧЕ МРЕ. ЛАКЕИ, МИЖИТУРКИ, ХАМЕЛИОНИ ПРИШПОРВАТ НИ КАТО КОНЕ, ДОВОЛНИ, СИТИ, ПРЕУСПЕЛИ С ОЛИГАРХИЯТА ВЕЧНО ИСИЕ. ОБРУГАНИ,КЛЕТИ,РАЗДЕЛЕНИ ЗА ТЯХ И ДНЕС НЕ СМЕ НАРОД, А ПСЕ,ТЕЛЕ, ОВЦА И ВОЛ / ЕЛЕКТОРАЛНА ЕДИНИЦА - СКОТ/. ДЕМАГОГИЯ, ЛЪЖИ, ОТНОВО ВОТ С НАДЕЖДА, ВЯРА И... НОВ ХОМОТ. В ЛИШЕНИЯ, СМИРЕН ОТ СТРАХ ДНЕС ИЗЧЕЗВАМЕ КАТО НАРОД. НАРОДЕ, С РАЗУМ И СЪС СОПА ДЛЪЖЕН СИ ИЗМАМНИКА ДА УКРОТИШ! ДО КОГА С ОСТЕНА ЩЕ ТЕ МУШКАТ? НЯМАШ МНОГО ВРЕМЕ ДА РЕШИШ. ЕДИНИЯТ ТИ КРАК Е ВЕЧЕ В ГРОБА. СЪБУДИ СЕ,ИЗПРАВИ СЕ,ПОМИСЛИ. ПЛЮЙ НА РОБСКАТА СИ РОЛЯ? С НАС МЪЖЕТЕ НА ЧЕСТТА ТРЪГНИ ! Задграничен революционен щаб"Свята и чиста България" ОФИЦЕР ОТ РЕЗЕРВА: ИНЖ. полк. В.ВАСИЛЕВ ИСКАШ ДА СИ ЧОВЕК - СВОБОДЕН И ЩАСТЛИВ? 1. Откажи се от всякакви идеологии.Те унищожават човешкото в съзнанието ти. Мисли професионално. Вярвай единствено на професионализма. 2. Слушай само своя вътрешен глас, ориентиран към общочовешките ценности. 3. Създай вечни,строги,но справедливи закони,не на идеологическа,а морална основа. 4. Упражнявай свободно правото си на труд и създавай блага за общото благо на всички. 5. Ползвай такава част от благата каквато ти е потребна, не да трупаш пари и богатства. 6. Не се подавай на манипулации. Приходната част на всеки Държавен бюджет са излишъците от блага сътворени от всички, а не от данъци. 7. Данъците са кражба на част от доходите ти за облагодетелствуване на властимеющите. 8. Не вярвай на обещания за светлото ти бъдеще. Никой не е в състояние да се надживее. 9. Отстоявай правото си за добро настояще.Бъдещето е настояще за следващите след нас. 10. Само народ, който спазва тези правила, живее свободно и щастливо земния си живот.

#3 Веселин Василев в Неделя, 24 април 2011 09:56

ТАКА Е ВСЕ ПО-МАЛКО ОФИЦЕРИ ОТ РЕЗЕРВА ЩЕ ВЛИЗАТ В СЗОС ЗАЩОТО ,СЪЮЗА НИЩО НЕ ИМ ПРЕДЛАГА И ПРОДЪЛЖАВА ДА ЖИВЕЕ В 70-80ГОД НА МИНАЛИЯ ВЕК,СЪЮЗА ЖИВЕЕ В УСЛОВИЯ НА НЕЛЕГАЛНОСТ ,НИКАКВИ МЕДИЙНИ ИЗЯВИ НИКАКВИ НОВИ ВИЖДАНИЯ,НЯМА САИТ НЯМА ПУБЛИКУВАН УСТАВ ПРОГРАМА,ГОВОРЯТ МИ ЗА НЯКАКВИ КЛУБОВИ ПО ИНТЕРЕСИ ....АЛО КОЯ ГОДИНА СМЕ...ОБЩИНСКИТЕ И ОБЛАСТНИТЕ РЪКОВОДСТВА СА НА 80 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ И САМО СЕ ДРУГАРОСВАТ,МИСЛИ СЕ ЧЕ СЪЮЗА Е БОЕН ОТРЯД НА ПАРТИЯТА..ПРОСТО ДА СЕЧУДИШ... ЗАТОВА ХОРАТА БЯГАТ И НЕ ИДВАТ.С ГЕН ТОПАЛОВ РАЗГОВАРЯХМЕ ПО ТЕЗИ ТЕМИ ИМА РЕЗОН НО НЯМАЛО СРЕДСТВА ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ВЛЕЗТЕ В САЙТА НА КОМАНДОСИТЕ И ВИЖТЕ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ,ПРИ ТОЛКОВА СЪКРАТЕНИ ОФИЦЕРИ И СЕРЖ. НИКОИ НЕ ИДВА АЗ СЪМ 60НАБОР БЯХ ПОДП. НО ТОЗИ МАНТАЛИТЕТ МЕ ВБЕСЯВА КРАИНО ВРЕМЕ Е НИЕ ДА ПОЕМЕМ НЕЩАТА СТИГА С ТЕЗИ МЕРОПРИЯТИЯ САМО ЗА ПОГРЕБЕНИЯ И ВЕНЦИ..КОЙТО МИСЛИ ДА НАПРАВИМ НЕЩО ДА СЕ СВЪРЖЕ С МЕН 0899142669 СКАЙП krasi07374 гр Пловдив ДА ПОЕМЕМ НЕЩАТА В СВОЙ РЪЦЕ.......

#2 ГЕОРГИЕВ в Четвъртък, 19 февруари 2009 12:30

За радост и жалост това са едни от последните вече по-масови офицери и сержанти. Светът вече позабравя войните и сега се намират рационални дипломатични разрешения на проблемите. Преди, когато е трябвало да се брани страната ни, хора като тези от клуба във Велинград са защитавали земята ни! И са успели, защото ние сме тук и може само да се радваме, че тези хора не са забравени и продължават напред! Успех и дълъг живот на всички!

#1 Spas в Сряда, 18 февруари 2009 21:45

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени