Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Конференция на УС при училище "Св. св. Кирил и Методий"

28 януари 2009, Сряда | 19:49

Училището - желана територия за ученика

kiril i metodii uchenicheski suvet   Под мотото "Училището - желана територия за ученика" на 28 януари в 12:30 часа в училище "Св. Св. Кирил и Методий" в стаята по биология се проведе конференция, организирана от ученическия съвет при училището. Гости на конференцията бяха отговорниците на всички класове, класни ръководители и учители, както и бившата директорка на училището Мария Полежанска.

    Боян Захов и Магдалена Палигорова откриха събитието с встъпителни думи, написани от тях:

    "Нашият живот е немислим без училището, без науката и образованието. Животът ни би бил много по-различен, би преминал в сянката на невежеството. Училището откакто съществува е било хранилище на българския дух, род и език. Училището не е просто здание, то е жива институция и част от обществото. Но времето, в което живеем, е време на всеобща апатия, на липса на национални ценности. В това време още повече се засилна нуждата и отговорността на училището. Най-страшното за българското общество е, че тази апатия и незаинтересованост засягат най-важната част от обществото, а именно децата, юношите и младежите."

    Участниците се отнесоха много отговорно към задачата да покажат по добър и достъпен начин дейностите, които развива Ученическият съвет.

kiril i metodii uchenicheski suvet    Мая Станудина направи презентация: "Ден на ученическото самоуправление". Тя представи своите ученици в ролята на учители, поднесли учебния материал по по-различен начин. Същата тя е била избрана на 8 декември 2008 год. като директор на училището за един ден. Надежда Сапунджиева презентира клуб "Млад природолюбител". Видяхме богат снимков материал на обиколката им в различни кътчета на България - Мелник, Роженски манастир, Панагюрище, Банско, Оборище и др. Презентация на "Самостоятелна работа в ЗИП - История" представи Георги Джиев като показа различни материали за Хан Крум. Георги Канев поднесе комикс, посветен на Цар Самуил и неговите бойни подвизи. За финал бе оставена най-вълнуващата презентация "Конкурси и номинации". Имаше номинирани ученици в различни категории - "най-остроумен ученик", "най-добър ученик", "най-упорит ученик", "най-добър преписвач", "най-добър кръшкач", а като "най-весел ученик" бе избрана Мая Станудина. За "ученик на годината" бе излъчена Ралица Олева. Тази презентация бе представена от Карина Неделчева.

    Като финал отново прозвуча поетичното слово на Боян и Маги:

kiril i metodii polejanska i uchenici    "Ние сме млади, ние сме силни, амбициозни, ние сме бъдещето. Ние, учениците, сме младостта, вие, учителите, сте мъдростта. Нека съчетаем тези две неща, ръка за ръка, за да гоним целта. Вие ще ни изградите като личности, за да се докажем и утвърдим в живота."

    От името на учителското ръководство благодарност поднесе г-жа Ася Мечева: "Изискванията, поставени от УС към Училищното ръководство са големи, но се надяваме с общи усилия да се справим.", на което водещият отговори: "Ние поставихме тези високи изисквания към вас, защото разчитаме на вашия голям професионализъм и умения".

    "Благодарим на всички ученици за отговорното отношение, което проявиха в подготовката на конференцията, на учителите и на ръководството, на училището за привилегията да бъдем тук и да даваме най-доброто от себе си. Можеш да гледаш на другия от високо само, докато му помагаш да се изправи, за да продължи към върха", бяха заключителните думи на водещите.

Боян Захов

Коментари

dali sa ka4ili i klip4etata??kadeto ni snimaha

#6 aleksandra в Събота, 23 януари 2010 17:01

zacho uchinicite ot uchilicheto pi6at po stenite i vratite mu?

#5 cvetelina в Вторник, 10 март 2009 18:47

Едно време децата са били много респектирани от учителите. Сега изглежда вече учениците вече превземат техните функции! Радвам се как тези ученици възприемат образованието и науката. Пожелавам успех на всички!

#4 Spas в Сряда, 18 февруари 2009 21:43

Браво! Поздравям младите хора за инициативите и все така амбициозно и за напред. Вие сте бъдещето на демократична България и каква ще бъде тя, зависи от вашите усилия. Желая ви успех в начинанията.

#3 Капка Вачева в Неделя, 15 февруари 2009 22:47

Вашите коментари са важни за нас

#2 Боян Захов в Събота, 14 февруари 2009 23:25

Хубаво е , че младите хора поставят открито своите изисквания пред училищното ръководство и ги отстояват . Поощрявам инициативата им и им желая успех!

#1 Надя в Събота, 31 януари 2009 15:57

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени