Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Фотоизложба на Байрам Екер

03 февруари 2009, Вторник | 20:30

Радвам се, че първата ми изложба е в България

bayram eker kmet branko manushev   На 3 февруари 2009 год. в 17:30 часа в Художествената галерия бе открита фото-изложба на гостуващия млад турски фотограф Байрам Екер. Гости на изложбата бяха г-н Аврамов - зам. областен управител, зам. кметовете г-н Янчев и г-н Даскалов и г-жа Снежана Велева - зам. председател на Общинския съвет.

    Бранимир Манушев - художник и уредник на галерията, ни запозна накратко с творческата биография на младия фотограф. Той оцени високо творбите на Байрам Екер като каза, че неговите портретни и пейзажни фотографии са много добри за човек, който е започнал отскоро творческия си път. Малко срамежливо младият фотограф се обърна с няколко думи към нас като преводът от труски бе направен от негова братовчедка: "Днес за мен е специален ден. Първо правя първа самостоятелна изложба извън страната и второ тази изложба е в родната ми страна!". Байрам изрази също така своята благодарност за оказаната помощ от страна на Надя, Бранко и Софка и благодарности към всички присъстващи, че са дошли да разгледат творбите му.

bayram eker izlojba

    След тези думи кметът Иван Лебанов откри изложбата: "Уважаеми г-н Байрам Екер, уважаеми г-н зам. областен управител, уважаеми дами и господа... Г-н Екер, в мое лице вие имате един миналогодишен конкурент в минало време. Навремето снимах с фотоапаратче Смяна 8. Разбрах, че не съм за тая работа и затова оставих на вас, вие да се развивате. Много ми беше приятно да разгледам фотоизложбата, която отразява както залеза, така и слънцето и е от различни градове на Европа - Будапеща, Париж и завършвайки с Велинград - показан така в едни тъжни, тъмни краски и аз се надявам, че следващата ваша фотоизложба ще бъде Велинград, представен в светлина. Защото Велинград се променя и върви напред. Но затова ви очакваме пак да се върнете от Турция и да живеете в България. Откривам изложбата на г-н Екер!" и с малка пауза допълни "И ако ми позволите, понеже Велинград през миналата година чества 60 годишнина, да подарим на г-н Екер рекламни материали - шапка, фланелка. Винаги да ги носи и да си спомня за нас."

bayram eker snimka
Байрам Екер
"Високи недежди"

    С това приключи официалната част, гостите се раздвижиха с интерес разглеждаха и се спираха пред неговите творения, разменяха се реплики, разговори със семейството на младия фотограф, вдигаха се наздравици. Успяхме да разменим няколко думи с майката на младия творец г-жа Накшие Екер, която с любов разказа за фотографското увлечението на своя син, който в момента учи за строителен инженер, което не му пречи да обикаля различни държави и градове. Тя сподели, че му е мило, че тук прави първата си изложба, тъй като е роден в град Кърджали и до двегодишна възраст е живял в България.

    С усмивки и пожелания за творчески успех си тръгнахме от художествената галерия, удовлетворени от видяното.

Още снимки тук: Байрам Екер фотоизложба и снимки.

   

Коментари

А кога ще видим изложба на местен фотограф? Снимките на Байрам Екер са хубави, харсват ми! И ето как Велинград ще бъде познат и в Турция.

#4 Spas в Сряда, 18 февруари 2009 21:40

adamsın bayram.. başarılarının devamını dilerim

#3 serkan öztürk в Понеделник, 16 февруари 2009 22:58

Бих искала да изкажа поздравленията си към господин Екер по случай първата му изложба и да му пожелая успехи в бъдещите му творчески търсения.Подкрепям господин Лебанов в думите му за облика,който придават фотографиите на Велинград.Нима града ни няма места,достойни да се мерят по красота с тези в Европа?Нима Велинград е само тъжен и сив?Изказвам своите "високи надежди" следващата изложба на господин Екер да представи красивата страна на града ни,тази,която ние искаме да покажем на света.

#2 велина в Четвъртък, 12 февруари 2009 14:25

Страхотни фотографии, браво на това младо момче! ммного се радвам, че в нашия малък град има място и за изкуство и култура, с удоволствие ще посетя изложбата:

#1 kalispera в Сряда, 04 февруари 2009 15:19

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени