Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Поетична вечер по случай деня на влюбените

13 февруари 2009, Петък | 20:04 | култура

О, любов! Велики са товите сили!

   Фаталната дата петък 13 не попречи на творците от литературен клуб "Никола Вапцаров" да съберат почитатели на словото в Художествената галерия. Съвместно с управата на ОНЧ "Отец Паисий" и младата пианистка Надежда Герова те се опитаха да разчупят традиционния си начин на представяне като включиха музикален съпровод и поетични вметки по Бокачо.

   "О, Любов, велики са твоите сили! Необятни са твоят ум и предвидливост! Кой мъдрец, кой художник би могъл да измисли тези похвати, ловкост и съобразителност, които ти даваш на хората, поели твоите пътеки. Всичко бледнее пред това, което ти знаеш и учиш." - с това встъпление започна рециталът, участие в който взеха поетите Анна Маргова, Ангел Пачалов, Христина Димова, Любен Атанасов, Ангел Горанов. Въпреки, че официално не членува в нито един литературен кръг, краеведът Борислав Дивизиев предизвика всеобщо възхищение със силната си поезия.

Nadejda Gerova    Събитието бе уважено от литертурен кръг "Свободна мисъл", чийто представител Петя Палигорова изрази в стих любовта през очите на младия човек. Единствена от публиката отношение към литературната вечер взе Величка Делиева, като прочете свое стихотворение.

    Вечерта приключи с думи на Байрон и пожелания за предстоящия празник, отправени от читалище "Отец Паисий".

Коментари

Пианистката е много симпатична :P

#5 Spas в Сряда, 18 февруари 2009 21:36

Бях възпрепятствана да присъствам на тази вечер, но се включвам с коментар поради няколко причини: Не съм съгласна с мнението на Боян Захов, че възрастни хора не могат да говорят за любов, разбира се, не го упреквам, той е много млад и няма опита на по-възрастните, за да знае, че истинската любов може да съществува до последния дъх! Друг е въпроса, че тук поети говорят за любов! А как са поднесли своята поезия, това могат да кажат ценителите, присъствали в залата! За вечер на любовната лирика, не е необходима прекалена помпозност и излишна тържественост,типична за Литературен клуб"Никола Вапцаров" а задушевност, каквато винаги сме създавали в кръг "Свободна мисъл", при подобни прояви.Дано е възприето нещо и от нас, а ценителите на изящната словесност, да са останали доволни и възхитени!

#4 Стойна Стоянова в Вторник, 17 февруари 2009 17:18

Аз не присъствах на рeцитала, защото не съм разбрал. Малко ми звучи смешно толкова възрастни и улегнали хора, като поетите от литературния клуб да говорят за любов. А относно изявата на Надето - не се съмнявам, че е била на ниво. Но това е мое мнение.

#3 Боян Захов в Събота, 14 февруари 2009 22:06

Не съм присъствала на вечерта, съжалявам , че не съм разбрала , защото почти винаги ходя на литературни четения...надявам се авторите от лит клуб "Вапцаров " да са прочели нещо ново , нещо по-различно , защото взеха да се повтарят. А пък в града има много други таланти , които заемат своето достойно място !

#2 Виолета в Събота, 14 февруари 2009 18:35

Поздрави и виртуални рози, единствено за пианистката!

#1 Dostoino в Събота, 14 февруари 2009 13:21

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени