Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Общинска сесия с резултати

25 февруари 2009, Сряда | 22:16

Бюджет 2009 вече е приет

obshtinska sesia   Днес в 9:30 започна заседание на Общинския съвет в голямата зала на Община Велинград. Предварителният дневен ред беше съставен от 31 точки. Веднага след откриване на заседанието от г-н Джамбаз, беше предложено отпадането на точки 4, 14 и 30 и добавянето на седем Допълнителни точки.

Може да изтеглите дневния ред на сесията от тук.

   Залата беше препълнена, като голяма част от гражданите бяха служители във фирма "Стройком". Много от тях в различни моменти от заседанието не спазваха приетите норми, подсвиркваха и издигаха плакати.

    Допълнителните точки, които бяха предложени и гласувани са: 1 - Изменение решение № 194 / 25 май 2006 год. на ОбС Велинград; 2 - Приемане Бюджет 2009; 3 - Предоставяне на кафе-аперитив в сградата на Общината за безвъзмездно ползване от Съюза на офицерите и сержантите; 4 - Отпускане на парична помощ на г-жа Мечева от село Грашево; 5 - Приемане на Програма за развитие на туризма в Община Велинград за 2009 год.; 6 - Отпускане помощ на Роса Тюкенова; 7 - Приемане на отчет за изпълнение на бюджет 2008. С изключение на Допълнителна точка 7 всички други Допълнителните точки бяха приети с гласуване от Общински съвет. След това беше гласуван и приет целият дневен ред.

ivan lebanov    Кметът на Общината г-н Лебанов предложи да даде обяснение за новата фирма за чистота, а председателя на ОбС предложи да бъде свикано извънредно заседание на ОбС по проблемите на фирма "Стройком". Г-н Лебанов допълни, че действа спрямо закона и за разлика от предшественика си, е събрал сила да извърши невъведената в действие от години поръчка за фирма за чистота. "Максимално съм запазил обществения интерес, вашия интерес! Никой няма да бъде уволнен, както ви заплашват. Какво няма да се случи? Няма да чисти техниката на Гагов на сметището. Няма да охранява Георги Панов, който източи предприятието! Няма общински съветници да източват това предприятие. Това ви го обещавам!", изказа се кметът. След тези думи имаше реплика от г-н Гагов, който опонира на кмета.

    След това общинските съветници започнаха обсъждане и гласуване по точките от дневния ред. Всички точки бяха приети, освен точки 6, 11, 17, 19, 20, 21. Изключение също беше и точка 18 за изграждане на детски кът от "Макси-І", която се отложи за друго заседание по предложение на г-жа Каферинова.

sessia publika    Заседанието беше прекъснато за половин час, като следобяд се продължи с приетите Допълнителни точки към дневния ред. След дълги обсъждания, точка 1 беше приета. Несъмнено приемането на Бюджет 2009 беше една от най-дискутираните точки в днешния дневен ред. Дискусии имаше за различни отделни финансирания. По предложение на г-н Борис Голомехов, дългите дебати за бюджета бяха прекъснати, за да може той най-накрая да бъде гласуван. След направени няколко предложения Бюджет 2009 беше приет! Г-н Лебанов поздрави всички за приемането на бюджета и покани съветниците в ресторант "Чинарите" след заседанието. Съветниците продължиха с обсъждане на Допълнителна точка 3. Кметът Лебанов съобщи, че за първи път е на едно и също мнение с г-н Гагов по приемане на точката. О. з. полк. Георги Даскалов, председател на запасните офицери и сержанти, се обърна към всички в залата с молба за приемана не точката. "Да живее Велинград", завърши той и бе бурно аплодиран, след което с гласуване с 26 гласа "за", решението беше прието. Г-н Даскалов отново взе думата и благодари от името на целия съюз за уважението и приемането на тяхната молба. Точка 4 бе също приета единодушно. Г-жа Милушева обясни на всички за Програмата, която е била разработена за развитие на турзма в Общината, с което започна обсъждането на точка 5, която по-късно беше приета. Обсъждането премина към точка 6 за отпускане помощ на Роса Стоянова Тюкенова в размер на 1500 лева за строителни материали след представяне на фактури. След няколко уточнения и дискусии и тази точка беше приета.

    "Поради изчерпване на дневния ред, заседанието се закрива" оповести г-н Джамбаз и дългата сесия приключи.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Ревю на книга
29 май 2018 | 11:00
Калина и приятели
31 май 2018 | 15:31
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени