Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград в рекордите на Гинес?!

27 февруари 2009, Петък | 09:03

Ще се танцува ли кадрил?

   Вчера, 26 февруари, по инициатива на старши треньора на клуба по спортни танци "Импулс", в малката зала на Общината се проведе среща-разговор по повод една интересна инициатива. Става дума за т. нар. едновременно (симултантно) танцуване, което от години се провежда в Словения и редица други Балкански държави.

   Този тип танцуване е масово събитие за абитуриенти и е познато още като кадрилен танцов парад. В него взимат участие възможно повече абитуриенти от различни градове и държави, които изпълняват един и същи танц по едно и също време, под музика, излъчвана чрез сателитно радио. Масовото танцуване на кадрила е било включено в Рекордите на Гинес за пръв път в Любляна, Словения, след което е последвало в други Словенски градове и различни съседни държави.

    България до сега не е участвала в това невероятно събитие и Велинград има възможността да е един от първите градове в България, които ще се присъединят към подобряване на рекорда. Това не само ще направи Велинград по-известен, но може да се превърне в интересна и забавна традиция за завършващите.

    Всичко това беше разяснено на присъстващите в малката зала на Общината от г-н Милчев. На срещата имаше представител на Словенската организация, присъстваха и директорите на СОУ "Васил Левски" г-н Моллов и г-н Пламен Алеков, директор на СОУ "Кирил и Методий". На срещата още беше зам. кмета г-н Янчев и Весела Велева, експерт отдел "Култура" към общината и ученици.

    Резултат от разискванията бе уговорка за нова среща, когато ще бъде изяснено окончателно дали Велинград ще се включи в проявата.

 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Ревю на книга
29 май 2018 | 11:00
Калина и приятели
31 май 2018 | 15:31
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени