Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Бареков във Велинград

02 март 2009, Понеделник | 15:45

Обществен форум, организиран от bTV

obshtestven forum velingrad btv   Както беше известно на всички от няколко дни насам, Бареков от БТВ заедно с екипа си, пристигна рано сутрин, за да предава на живо за нерешения все още конфликт в Общината. На центъра се бяха събрали няколкостотин души, поддръжници на една или друга политическа сила, репортери от различни медии и случайни минувачи.

Дали заради почивните дни или поради значимото събитие, докато пътувахме до центъра, ни направи впечатление, че градът е много пуст, рядко минаваха коли и пешеходци. Като че ли цял Велинград се беше концентрирал в това събитие - кой пред телевизора, кой на живо на мястото. От Общинските съветници успяхме да забележим: Златко Златанов, Борис Голомехов, Екатерина Каферинова, Александър Гагов. Присъстваше и София Ключкова от сдружение "Да поработим за Велинград". Освен кмета Иван Лебанов там беше и Тома Пачалов, наскоро избраният за заместник председател на БСП Пазарджик, както и зам. кметовете Георги Янчев и Ангел Даскалов.

   От самото начало г-н Бареков явно изяви своето учудване, че Фидел Беев присъства на събитието. По негови думи, след като Фидел Беев пет пъти е отказвал да бъде гост на предаването "Тази сутрин" по bTV, той най-накрая е пред камерите на националната телевизия.

politici velingrad barekov политици велинград   След разговор с местните управници, Бареков подкани присъстващите граждани да изразят мнението си. Имаше различни мнения - поддръжници и на двете неформални страни в споровете във Велинград. Имаше предложения за помирение от страна на Златко Златанов, който заяви, че от цялата днешна говорилня, ще спечели единствено bTV, а не градът. Гражданин заяви, че директно излъчваните сесии от местния парламент са трудни за разбиране от обикновения човек, тъй като когато и да заговори кмета Лебанов, той бива прекъснат от Сашо Гагов, който създава врява. Директорката на Общински Детски Комплекс Юлиана Ковачева изрази мнението, че това е разграбване на последните хапки Общинска собственост. Имаше друго заявление, че двама от Общинските съветници работят в "Стройком" и затова г-н Гагов се застъпва за "Стройком". Юлиана Ковачева още поиска всички фактури за възстановяване на стадиона да бъдат показани наяве. До нея гражданка заяви, че иска Беев да отговори как е приватизирал профсъюзния дом чрез г-н Дафов. Представител на старческия дом Велинград обясни, че никой освен г-н Лебанов не е помогнал на дома. Други граждани изразиха недоволство, защото имотите им са били открадени по времето на Дулев и Беев. Други подкрепяха Беев, който според тях е единственият, заедно с Георги Велев, които са помогнали на хората от селата извън Велинград. Друга гражданка зададе въпроса защо са били продадени 100 декара гора.

politici velingrad велинград политици   "Няма само добри и няма само лоши хора и който не работи, той не греши" заяви Златанов и предложи помирение. Идеята беше подкрепена от ГЕРБ чрез Ангел Даскалов, който заяви, че във Велинград има прозрачност. Гагов на свой ред заяви, че неговата партийна група държи да се спазват законити и че те нямат намерение да воюват с никого, като също подкрепи идеята за помирение. Кметът на града Иван Лебанов заяви, че помирение може да има при условие, че бъдат отворени стадионът и Кална баня и ако се работи за хората. Той още заяви, че е в много добри отношения с т. нар. "помаци" и е направил много повече в досегашното си управление за тях, отколкото Беев е направил за всичките години от неговия. Г-жа Каферинова изказа мнение, че прозрачност във Велинград има. Беев също подкрепи идеята за примирие, което обаче г-н Лебанов не прие. Кметът отказа да приеме и категорично заяви "Аз съм готов да работя с групата на ДПС, но без Фидел Беев. Фидел Беев прави непрекъснато едни обвинения, безпочвени, както и в момента... Той е депутат още два-три месеца и му пада имунитета и срещу него има над 20 дела... Ще се върне вкъщи, в Чепино". Беев отвърна, че като народен представител от ДПС отговаря за района на Велинград. Бареков подкани двамата политици да си стиснат ръцете и Беев демонстративно подаде ръка, която не бе поета от г-н Лебанов, който обясни защо: "Искам първо да се обърна към хората от "Стройком". Спечелена е обществена поръчка от фирма "Еко Титан", която ще докара нова техника и градът ни ще бъде чист и ще бъде достоен за СПА столица. Никой от вас няма да бъде изволнен. Даже ще ви бъдат вдигнати възнагражденията. А това, че двама общински съветника или някои, които подкрепят управителя, няма да бъдат на работа, това е въпрос на техен морал". Лебанов продължи "Г-н Беев да отговори защо затвори стадиона! Г-н Беев да отговори защо е затворена Кална баня! И тогава ще подам ръка!", на което Беев отговори, че за стадиона има пропускателен ред и че Кална баня ще бъде отворена.
Бареков завърши дискусията на живо като прикани всички, които не са успели да се изкажат, да споделят мнението си с неговият колега Антон Хекемян, който ще запише всички и обсъждането на различните теми за Велинград ще продължи утре в "Тази сутрин" по bTV.

   Още снимки от това събитие в галерията тук: Бареков Велинград.

   За тези, които не са успели да присъстват, предоставяме и кратък видеоклип:

 

Коментари

:L :L :L :L :L :L :L :L

#3 в Петък, 07 октомври 2011 16:16

samo taka

#2 ........ в Вторник, 10 март 2009 21:46

всички са маскари, ама тоя Бей ми иде да го гръмна, гадина мръсна

#1 kalispera в Понеделник, 02 март 2009 21:34

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени