Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

В памет на Вела

16 март 2009, Понеделник | 15:14

Венци и цветя на паметника-костница на героинята

Гроба на Вела Пеева   Днес, 16 март точно по обяд, се състоя церемония по поднасяне на цветя и венци на гроба на Вела Пеева под "Кисловодск", в месността "Казармата". Присъстваха представители на Общината - г-н Лебанов, г-жа Стефанова, г-жа Цветанова, г-н Пачалов, г-н Еличин, г-жа Снежана Велева както и депутатът г-н Беев, както и граждани, събрали се да отдадат почит на местната героиня.

   Кратко слово пред паметника изнесе г-н Пачалов, който припомни, че едва през 1984 год. на това място са събрани всички тленни останки от неколкократните погребения на Вела в района и е издигнат този паметник-костница. През 2008 година по инициатива на Община Велинград е бил поставен и бюстът й, който до тогава е бил съхраняван от Пазарджишкия комбинат "Вела Пеева", а сега вече е тук, обновен с нови послания. "Да пазим историческото минало, да пазим нашето настояще", призова г-н Пачалов и завърши словото си.

   След речта на общинския съветник се поднесоха венци и цветя не само от видните общественици на града ни, но и от хора, които в студеното време очакваха церемонията още от 11 часа. Въпреки продължителното чакане Величка Шъхънова и Николина Делева бяха запазили доброто си настроение и споделиха с усмивка "Ние си пазим традицията, тачим я. Обичаме си града! Обичаме си Вела!".

   Още малко снимки тук: Поднасяне венци и цветя на гроба на Вела Пеева.

 

Коментари

Поклон пред паметта на Вела. Хубаво е, че не се забравя да се отдаде почит на Вела Пеева.

#1 Марин в Понеделник, 16 март 2009 16:15

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени