Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Орлицата на Арапчал

17 март 2009, Вторник | 11:45

Цветя и венци пред паметника на Вела в Каменица

Паметник на Вела в Каменица   На 16 март, в деня на 87 годишнината от рождението на велинградската героиня Вела Пеева, цветя и венци пред паметника й в Каменица поднесоха граждани, местни управници и гости на града. Около паметника бе много тържествено, там отново бяха нашите мажоретки, звучеше тържествена музика, а хората на площада сякаш бяха притихнали.

"Уважаеми съграждани, скъпи гости, мили ученици. Днес се навършват 87 години от рождението на Вела Пеева и затова всяка година на тази дата ние прославяме живота и делото на Вела и сме горди, че я имаме", се обърна водещият на церемонията Иван Гергев. След него до паметника се изправи зам. кмета Георги Янчев: "Малко са имената, които споменаваме с гордост. Малко са личностите, които са на пиедестала на безсмъртието и оставиха светла диря за бъдните поколения... Макар и кратък животът на Вела е нашата пътеводна звезда към бъдещето, как трябва да се устояват истински стойностните неща, как трябва да се работи в интерес на хората. Отбелязвайки днес 87 годишнината от рождението на нашия патрон, нека се поклоним пред светлата памет на една героична българка, на нашата Вела, и свято да пазим завещаното от нея. Дълбок поклон!".

Венци и цветя поднесоха Общинска Администрация Велинград, Общински Съвет Велинград, Общински съвет на БСП, политическа партия "ГЕРБ", депутатът Фидел Беев, Исторически музей Велинград, читалищата "Васил Левски", "Св. Св. Кирил и Методий" и "Отец Паисий", ОУ "Христо Ботев", Клубът на пенсионера Каменица, близки и познати на Вела, граждани и гости на Велинград.

Водещият завърши тържествената церемония с думите: "Нека отнесем искрица признателност към патрона на нашия град и вяра, че ще можем да претворим света, за да останем, за да сме потребни, за да ни има и след нас дори".

   Още малко снимки тук: Поднасяне на цветя и венци на паметника на Вела Пеева в Каменица.

 

Коментари

Вечна памет на Вела Пеева!

#1 Spas в Събота, 21 март 2009 20:17

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени