Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Тържествен концерт в памет на Вела

18 март 2009, Сряда | 09:51

Концерт в ОНЧ "Васил Левски"

87 годишнина на Вела   След ритуалното поднасяне на венци пред гроба и паметника на Вела Пеева на нейната 87 годишнина на 16 март, същата вечер от 17:30 в читалището в Каменица гостите и гражданите на града присъстваха на едно невероятно музикално-поетичено представление. Това беше един хубав завършек на деня, посветен на местната героиня, чиято памет трябва да пазим вечно.

   Концертът започна с поетичен рецитал от литературен кръг "Свободна мисъл". Водещата Ани Станкова, която през цялата вечер допълваше музикалната програма с поетични слова, ни въведе в концертната част с думите "Момичето, орлицата на Арапчал, легенда, обвеяна със слава и безсмъртие. Наричат я нашата Вела". Програмата продължи с песните на дамски хор при ОНЧ "Васил Левски" с ръководител Иван Пещерски. Доброто настроение бе подето от детска вокална група "Пом пом" с ръководител Илияна Капсъзова. Мъжката фолклорна група при ОНЧ "Васил Левски" с ръководител Цанко Пашов бе поредната музикална изненада за вечерта. За доброто настроение на всички пя певческата група към Клуба на пенсионера Каменица, с ръководител Никола Чолаков. Вечерта продължи с народни танци и песни. Детско-юношеският ансамбъл за народни песни и танци "Здравче венче", с главен художесвтен ръководител Иван Иванов, хореограф Бойка Радивоева Гончева и ръководител народен хор Димка Савова, сложиха един красив финал на тази чудесна вечер.

   За всички, които не са успели да присъстват, голяма част от музикално-поетичната вечер могат да видят тук:

 

Коментари

mnogo dobar recital ama si li4i 4e nas ve4e ni nqma vav zdrav4e ven4e

#3 gergana komitska в Петък, 27 март 2009 19:03

Браво, супер. Ама пеят тея бабки бе! Хаха!

#2 Spas в Сряда, 18 март 2009 16:39

Искам да поздравя литературен кръг "Свободна мисъл" за прочувсвения рецитал, който изнесоха. По мое мнение, особено добре като тембър и настроение се справиха Мария, Стойна и мъжът от дясната страна на Мария ще ме извините, но не му знам името.

#1 kalispera в Сряда, 18 март 2009 14:26

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени