Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Общински комисии заседават

24 март 2009, Вторник | 14:36

Диспути преди сесията

Komisii OBS Velingrad   Дни преди Общинската сесия в малката зала на Общината, две от общинските комисии проведоха своите заседания.Вчера, от 15 ч., заседава Комисията по образование, култура, здравеопазване, вероизповедания, социална политика.

    Венко Бозев, председателят на комисията, след единодушното мнение на всички присъстващи, че точка първа от дневния ред ще се разглежда в залата, обърна внимание на т. 5. Точката касае приемането на културен календар за 2009г. За отбелязване е, че това е първата комисия , която е отделила такива големи средства за култура.Т. 5-та бе приета единодушно , след решението, че всяко мероприятие, което се нуждае от допълнително финансиране , ще бъде разгледано на сесията .По т. 6 –та – Закриване на Дом за деца, лишени от родителски грижи, зам. кметът даде много обстойно обяснение, като разясни, че там се разкрива Център за социална дейност и като такъв, той ще повиши качеството на услугата. По т.11-та , касаещо ползването на автобус за превозване на ученици до училището в Сърница , имаше спорове между директорите на касаещите ги училища.Т.15-та за отпускане на парична помощ за лечение на служител от Общинска администрация, бе приета без възражения.Т.16-та за закупване на климатик за Дневен център за възрастни хора с възражения , също бе приета единодушно. По т.23 и т.24 Комисията даде положително становище.

    От 16.30 ч. заседава Комисията по общинска собственост, местно самоуправление, нормативна уредба, регионална политика и евроинтеграция. Имаше спор между общинска администрация и г-н Беев по изясняване на понятията план , актуализация на бюджет и отчет на бюджет по т.7-ма и още много обсъждания. Резултатите и решенията на комисиите ще бъдат представени на редовната сесия на Общински Съвет в четвъртък, 26 март.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени