Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Часове преди сесията

26 март 2009, Четвъртък | 08:11

Заседават последните комисии

komisiq obshtina   Вчера, в 15.00ч. в малката зала на Общината Комисията по транспорт, обществен ред и сигурност, безопасност на движението, молби и жалби на гражданите в кризисни ситуации проведе своето заседание. Председателят на комисията Г. Панов откри заседанието и се пристъпи върху разглеждане на някои от точките , залегнали в дневния ред на сесията.

   По т. 3 - Изменение и допълнение на Наредбата за организацията и безопасността на движението и дисциплината на водачите на пътни превозни средства и пешеходците на територията на Община Велинград доста дискутираха, но всеобщото мнение бе, че сините зони са повече за урегулиране на движението, а не за събиране на пари.

    По т. 11-та - Определяне на преимуществен показател за получаване на моторно превозно средство на СОУ "Св.Св.Кирил и Методий", гр. Сърница всички бяха на мнение, че автобусът трябва да остане за Сърница. Точка 14 - също бе подкрепена. Отпускане на сума от 2500лв. за закупуване, доставка и монтаж на метални стълбове с осветителни тела на ул. "Цар Самуил" - Велинград. Точка 16-та за отпускане на един брой климатик за Дневния център за възрастни хора с увреждания, също бе приета, с едно уточнение сумата за климатика да бъде до 3000 лв. Точка 34 – Схема за поставяне на нови 30 бр. РИЕ - билбордове успоредно по ул. "Патриарх Евтимий" се прие. По допълнителна т.8 относно отпускане парична помощ от 1000 лв. за Мустафа Мустафов Караасанов, Владимир Коцев излезе с предложение за спиране вече на тези благотворителни суми, тъй като на Общината й трябват пари за културните празници. По т.9 – също за отпускане на 1000 лв. за Мехмед Салих Тахир също имаше негодувание.

komisiq obshtina velingrad    От 16.30ч. заседава Комисията по икономика, финанси, бюджет и дружества. Г-жа Снежана Велева съвсем сериозно обърна внимание върху необходимостта да се направи Комисия от общински съветници, която да провери констативните протоколи. Тя говори много загрижено за проблема с баните, като каза , че те са 7 и са паметници на културата. Какво би направила Общинатаза за по-качествени услуги за хората, ползващи баните, за транпорт до банята в Чепино и най-вече – баните да бъдат добре защитени. За т. 7-ма - Актуализиране на "Програма за капиталовиразходи и придобиване на ДМА на Община Велинград за 2008г." гласуваха 5 човека, а трима се въздържаха.

    Точка 14-та след разискване между инж. Кондев и г-н Беев, бе приета. Точка 15 също единодушно бе приета, а по т.16 Борис Голомехов даде предложение текстът да се редактира. По повод промяна на наема, заплащан от детска градина в с. Алендарова - т.24, имаше възражения. По т. 23-та - Удължаване срок на Договор за ЦДГ "Фантазия"q Венко Бозев даде предложение за актуализация. По допълнителна т.1 имаше малко по-дълги разисквания. Става въпрос за Програмите по заетост. Бюрото по труда осигурява заплатите на работниците, а Общината трябва да подсигури парите за материали и работни инструменти. Борис Голомехов призова да се даде яснота. Разгледахасе т.2, т.3, т.4, върнати от предишна сесия. Имаше мнения да се извърши финансова ревизия в Стройком, комисия да изготви концепция за бъдещето на Стройком. Допълнителни точки 8 и 9 се приеха.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени