Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Редовна сесия

26 март 2009, Четвъртък | 22:17

Както винаги, разногласия не липсваха

Сесия 26 март   На днешната сесия - 26 март, която започна в 9:30 ч. сутринта, за разлика от предишната, общественият интерес бе значително по-малък. Присъстваха 27 Общински съветници, като до края на сесията броят им намаля. Може би липсата на гражданско присъствие говори за обезвереност и недоверие във Велинградските съветници.

Може да изтеглите дневния ред на сесията от тук.

   Г-н Джамбаз откри заседанието и направи няколко съобщения: покана за тържество от читалището в село Драгиново към всички Общински съветници; закодирано заявление от г-жа Ключкова; закодирано писмо от г-н Лебанов във връзка с предложение от "Сити Газ България" АД, Общината да даде възможност фирмата да направи презентация. Нейн представител направи презентация, след което последваха изказвания във връзка с възможностите за газифициране във Велинград.

   Дневният ред се прие с поправките - отпадане на точка 20 и 21 и оттегляне на точки 12 и 13. Предложението за оттегляне на точки 12 и 13 бе дадено от г-н Панов, поради това, че има противоречия в протоколите от 2008 и 2009 год. По този повод г-н Лебанов направи предложение да се образува комисия, която да провери концесиите и тази комисия да бъде съставена от хора от Общинска администрация и граждани. Предложението на г-жа Каферинова пък бе в комисията да участва по един човек от седемте политически групи. В крайна сметка чрез гласуване се избра комисия в състав Бухов, Чинков, Сачков, Гагов, Панов. Гагов излезе с предложение на следващата сесия Комисията да отчете резултата от проверката.

Сесия Велинград 26 март   След всичко това се пристъпи към разглеждане на точките. Точка 1 бе разгледана в три варианта, първи - отмяна, втори - потвърждаване на решението и трети - промяна на решението. Точката се прие във втория вариант. Точка 2 бе приета с промяна на решение 77 от 25 февруари 2009 год. По точка 3, която в крайна сметка бе приета доста се поспори. Става въпрос за сините зони. Г-н Пачалов излезе с предложение да се изготви комисия от специалисти и те да решат къде да има необходимост от сини зони. Имаше изказване, че кметът определя зоните участъци за временно паркиране при спазване закона за пътищата. Г-жа Ключкова обърна внимание за паркинга до "Бор", който е близо до гроба на Вела Пеева, като каза, че това е историческо място с национално значение и е грозно да има там паркинг. Г-жа Милушева призова за компетентно решение за всички хотели, а не да се решава на парче. В този дух продължиха разискванията за следващите точки. Приети бяха точки 4, 5, 6, 8, 9 и 10. По точка 11 г-н Мареков каза, че автобусът за село Грашево е в крайно плачевно състояние и трябва да се използва априлската ваканция, за да се отремонтира, а по-късно да се търси начин за ново превозно средство. Г-н Чешмеджиев излезна с предложение автобусът да се закара до сервиз и след технически преглед да се представи протокол в понеделник с вписана сумата, необходима за ремонта. Приеха се и следващите точки, като се отложи само точка 34, точка 33 се прие с корекция вместо кв. 39 да бъде записано кв. 44.

   От допълнителните точки бе отложена точка 12. По допълнителна точка 2 се потвърждава решението за финансова ревизия на "Стройком" за 2004-2009 год. По допълнителна точка 11 се направи корекция вместо "Шкода" да бъде "Джип". Не липсваха обичайните разногласия, заяждания и нападки, но въпреки това се надяваме на добри резултати.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени