Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Троен празник за читалище "Методи Драгинов"

28 март 2009, Събота | 17:56

Информация от Община Велинград

chitalisthe metodi draginov читалище методи драгинов   Вчера, 27 март, читалище "Методи Драгинов", с. Драгиново отпразнува навършването на 60 години от поставянето на началото на театралната дейност и 40 години от създаването на ансамбъла. Освен това бе отпразнуван и местния традиционен празник – Кърчибук. Тържеството започна в 18.30, като негови официално гости бяха кметът на община Велинград Иван Лебанов, неговите заместници Валентина Цветанова, Георги Янчев и Ангел Даскалов, народният представител Фидел Беев, председателят на Общинския съвет Мустафа Джамбаз.

   Програмата бе тържествено открита с националния химн. Последва презентация, която запозна присъстващите с историята на читалището. Кметът Иван Лебанов поздрави юбилярите като им пожела благополучие в личен и професионален план, както и спечелването на още признание както в станата, така и в чужбина. В речта си той отбеляза, че „читалище „Методи Драгинов” винаги е било средище за култура и просвета” и допълни, че с духовната си мисия обединява всички деятели на читалищното дело и почитателите на певческото и танцовото изкуство.

Иван Лебанов Ivan Lebanov   Програмата продължи с пиесата „Годеж”, която преди 60 години поставя началото на самодейния театър в с. Драгиново. За да я пресъздадат отново, на сцената рамо до рамо играха най-възрастните и най-младите артисти, които събраха овациите на публиката. Тържеството продължи с песни и танци, изпълнени от ансамбъла при читалището. Връхна точка на цялата програма бе изпълнението на Грета Кадьова – главен художествен ръководител на ансамбъла.

* Снимките са предоставени от Росица Пашова, ПР на Община Велинград.

Коментари

chudesna nosiq

#2 Asq в Петък, 15 май 2009 14:12

Уважавам хората от Драгиново - будни са , възпитани , добри !Пожелавам им радости в живота !

#1 Надя в Неделя, 29 март 2009 08:05

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени