Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Център за социална рехабилитация във Велинград

01 април 2009, Сряда | 12:40

Информация от Община Велинград

Откриване дневен център   Дневен център за социална рехабилитация, изграден по проект на Националния център за социална рехабилитация в партньорство с Община Велинград, бе открит от кмета Иван Лебанов. Проектното предложение е финансирано със средства от Европейския съюз и ще предоставя социо-културни, медико рехабилитационни и други специализирани услуги на над 30 възрастни хора с физически увреждания.

   Тук те ще имат възможност да получават професионални и компетентни индивидуални консултации по интересуващи ги социални проблеми. На тяхно разположение ще работят социални работници, рехабилитатор, медицинска сестра и социален асистент, които ще организират различни индивидуални и групови занимателни творчески дейности, като арт-терапия, музико-терапия, занимателна и трудова терапия. Идеята на проекта е Дневният център да съдейства за независим живот на хората в неравностойно положение, като се дава възможност семействата и приятелите на тези граждани и също да се включат в събитията на центъра и в учредяването на клуб”Интеграция”, който ще позволи на повече хора да получат алтернативни услуги и да преодолеят социалната си изолация, коментира кметът на Велинград Иван Лебанов.Център за социална рехабилитация Местната община е предоставила помещението, което е напълно ремонтирано и обновено и в него са обособени зали за рехабилитация и терапия. На откриването присъства и Пламен Захариев, директор на Националния център за социална рехабилитация, който благодари на общинското ръководство за водената социалноангажирана политика и изрази надежда, че и занапред ще бъдат партньори и в други начинания. Ръководител на Дневния център за социална рехабилитация е Eлена Янева-Зисова.

* Снимките са предоставени от Росица Пашова, ПР на Община Велинград.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени