Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Мениджър за един ден

01 април 2009, Сряда | 14:41

Инициатива на Junior Achievement

Мениджър за един ден Откриване   Вчера, 31 март, ученици деветокласници от СОУ "Васил Левски" взеха участие в националната инициатива "Мениджър за един ден" на организацията Junior Achievement. Тя цели да създаде и поддържа тясна връзка между практическото обучение на учениците и образованието. Junior Achievement е организация, която се самофинансира, а "Мениджър за един ден" е най-известната й инициатива.

    Тази година тя се провежда под патронажа на министъра на финансите Пламен Орешарски.

    В 9:30 часа учениците, участници в инициативата, г-н Моллов, директор на училище СОУ "Васил Левски" и учителите Васил Аврамов и Цветка Грозева, представители на обществени и неправителствени организации, представители на Общината и медиите, се събраха в залата на бизнесцентъра.

    Г-н Моллов откри откри инициативата. След поздравите и обръщението към всички, най-вече към участниците, той каза: "В продължение на няколко години подред участваме в инициатива "Мениджър за един ден", като първата година имахме представител само в софийски организации, а в последствие вече във Велинград провеждаме тази инициатива. Целта й е учениците да влезнат за един ден в организация, хотел или в неправителствена организация, а днес една част от нашите ученици ще влезнат в Районно управление на МВР, за да видят как работи тази институция. Основната задача е учениците да се настроят и да видят дали техният характер, техният бъдещ живот е свързан именно с тази професия, която днес ще наблюдават. В този момент, в който ние откриваме днешния ден се открива и на национално ниво. За радост на нас и нашето училище тази година имаме 6 ученика в София и всички са на престижни места: Ангел Дошев - Хюлет-Пакард (Hewlett-Packard); Евгени Марков ще бъде депутат за един ден в народното събрание в комисията за младежта и спорта; Милевка Благоева ще работи в министерството на финансите; Ана Кьосова ще има удоволствието да бъде при Меглена Плугчиева от Министерството по европейските въпроси; Стойка Димова ще бъде в Министерството на администрацията и административната реформа, а Весела Апостолова - водеща в FM радио".

Мениджър за един ден    "Нека днешният ден да бъде един незабравим ден във вашия живот. Нека той да допринесе за вашата професионална реализация!", завърши словото си г-н Моллов.
След поздравления към учениците от Васил Аврамов и Цветка Грозева, всеки участник се запъти към мястото, където му предстоеше днес да покаже своите умения, възприемчивост и съответно да добие една цялостна представа върху работата си. Имаше ученици на различни места, като пет от тях бяха в Община Велинград. Други отидоха в местни медии: вестник "Темпо", радио "ЧЛК", телевизия "ББТВ", а някои от тях посетиха хотелите "Двореца" и "Гранд хотел Велинград".

    Учениците, които посетиха Общината са Надежда Златкова - в кметския кабинет при г-н Лебанов, Атидже Мехмед Ахмед - в общинското радио, Ангела Денчовска - отдел "Култура и вероизповедания" при Весела Златева и г-жа Стефанова, Ивелина Кафеджиева при PR на Община Велинград Росица Пашова, а Иванина Стефанова бе в дирекция "Европейски програми и проекти" при г-жа Радка Русева. Може да добиете впечатление от днешната инициатива в Общината като разгледате снимките тук: Мениджър за един ден, Велинград, 2009 или от заснетото от нашата камера:

 

Коментари

Haha .. :D br br na Valil Levski dobre se spravqt !

#5 anonimno в Сряда, 29 юли 2009 16:51

Да отбележа в дружелюбен политически дух: Eдин ден тези хора ще ни управляват.

#4 Spas в Вторник, 07 април 2009 15:46

Доволно е клипчето : доста добре си изкарахме деня там и наистина беше интересно.

#3 Надежда в Петък, 03 април 2009 13:42

Ами интересно е. Добре са го измислили и дано си остане като традиция.

#2 Пепо в Сряда, 01 април 2009 16:57

Готина инициатива с млади и будни хора! Клипчето ми беше доста интересно, виждаш "нещата от кухнята":

#1 kalispera в Сряда, 01 април 2009 15:46

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени