Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Традиционен годишен Великденски Базар

04 април 2009, Събота | 22:11

Посетете, разгледайте, насладете се!

Изложба базар великденски яйца   За да усетите красотата, колорита на Българската традиционна култура, заповядайте в Къщата на Баба Цвета и станете част от атмосферата на традиционния годишен Великденски Базар, организиран от Агенция за Регионално Развитие – Велинград.
Тук ще се насладите на умението и таланта на майсторки на писане на великденски яйца. Елена Драева, Даниела Цопанова, Елена Иванова, Лиляна Везева, Елена Паризова, Величка Славкова и Стефка Пещерска ще ви изненадат с това, което са представили на тазгодишния Базар на писани яйца. В рамките на Базара ще бъдат представени восъчна живопис върху яйца, дърво и керамика от местни майстори занаятчии.

Няколко снимки от изложбата: Изложба базар, къща Баба Цвета.

Коментари

Доста добре изглеждат произведенията на майсторките: Ние може би не ги оценяваме достатъчно, защото тази традиция сме я приели като нещо най-обикновено, но представям си колко биха се възхитили хора, които за пръв път виждат писани с восък великденски яйца!

#1 kalispera в Неделя, 05 април 2009 23:39

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени