Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Седмица на гората –от 6-ти до 12-ти април

06 април 2009, Понеделник | 23:41

"130г. Централна горска служба"

gora   Всяка година, в началото на месец април Държавната агенция по горите и нейните поделения организират тържествено отбелязване на Седмицата на гората.Тя се отбелязва от 1925 г., през първата пълна седмица на април. Тази година седмицата на гората е от 6-ти до 12-ти април и ще премине под знака на 130-тата годишнина от създаването на Централна горска служба.

   За града ни казват, че е слънчев град, райско кътче, сгушено в топлата прегръдка на Родопа. Но забързани в делника, усещаме ли, забелязваме ли това, с което ни е надарила природата, замисляли ли сме се за нейната живителна сила, за нейните ценности?

   Няма човек, който да не знае ползата от гората. Тя има още какво да даде на хората и им го дава непрекъснато –своята красота и спокойствие, своя богат растителен и животински свят. Гората те кара да осъзнаеш, че всичко е преходно, а природата е вечна, тази природа, която е наш дом и дава началото на живота. И като наш дом ние трябва да я пазим от замърсяване, сеч, от груба намеса …просто да бъдем приятели с нея. А като приятел, тя ще ни дава всичко, от което най-много се нуждаем – чистият въздух, чистата вода!

Коментари

Честит празник на горските и нека хората от града ни се постараем да запазим гората.

#3 .... в Вторник, 07 април 2009 18:48

Много хубава снимка! Честито на всички горски работници и да не забравяме да си чистим след поредния пикник в гората!

#2 Spas в Вторник, 07 април 2009 15:45

Ще се радвам общината или туристическото дружество, или хора като сем. Зинкови от раздел "личности" да проявят някаква инициатива по случая и да отбележим и ние празника на гората. Защо не с излет или почистване на някоя горска местност?

#1 kalispera в Понеделник, 06 април 2009 23:51

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени