Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Възпоменание за лесовъда Васил Попов

10 април 2009, Петък | 20:33

Венци и цветя на паметната плоча

Плоча Лесничей Васил Попов   В рамките на седмицата на гората, всяка година признателни граждани, лесовъди, горски служители поднасят венци и цветя пред паметната плоча на лесовъда Васил Попов, виден лесовъд и радетел на гората, разстрелян заради борбата му срещу горската корупция. Паметната плоча се намира на ъгъла на улиците "Лесничей Васил Попов" и "Ивайло".

    Тази година празничният ритуал бе на 9април от 11.30ч. За да отдадат своята почит и уважение към делото и саможертвата на Васил Попов, тук бяха инж. Георги Петканин-председател на Дружеството на лесовъдите ветерани към РДП- Пазарджик; инж.Продан Проданов- заместник директор на РД – Пазарджик, награден със златна значка за лесовъдна дейност, със статуетка и грамота и почетен знак на Съюза на лесовъдите в България; инж.д-р Иван Иванов-председател на Дружеството на лесовъдите ветерани във Велинград и много други бивши и настоящи горски служители, представители на ДЛС „Алабак” и „Чепинец”; учители и ученици от ПГГС "Христо Ботев"; представители на Община Велинград- кметът Лебанов и заместниците му Бабучи, Даскалов и Янчев; граждани на Велинград.

   Тържествено слово за живота и саможертвата на Васил Попов изнесе г-н Петканин. След трогателните му думи последва едноминутно мълчание и поднасяне на венци и цветя.

    Денят за голяма част от лесовъдите продължи с празничен обяд. Стари спомени, случки, думи на признание и благодарност се размениха в уютното заведение. Патриотичният дух, любовта към гората и нейното опазване бяха онези, които направиха незабравима тази среща на лесовъдите. А по стара традиция, песента „Хубава си, моя горо”, изпята с патос, вдигна всички на крака.

    Церемонията по поднасяне на цветя и веселото настроение след това вижту тук:

 

Коментари

Какво родолюбие и какъв характер -цената на един живот ! А ние сега какво правим - масово си сечем гората и за успокоение на съвестта си мислим , че някой друг след нас пък ще залеси! Трудна е мисията на горските стопанства и всички , работещи в тази сфера ! Желая им успех и дано опазим гората !

#1 Стефка в Събота, 11 април 2009 14:02

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Пролетно хоро 2019
21 март 2019 | 07:38
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени