Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Седмица на гората в ПГГС "Христо Ботев"

13 април 2009, Понеделник | 12:42

Успешна и интересна

Професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" Велинград   Във връзка с подетата през пролетта на 2008 г. инициатива под надслов „Хубава си, моя горо” и нейното продължение в Професионалната гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" - Велинград по случай „Седмицата на гората” през 2009 г. се проведоха редица мероприятия, от които най-важните и по-интересни са:

   1. Разшири се създаденото вече семенище с учениците от 9-ти и 11-ти клас. Бяха направени три лехи , в момента се подготвят още две.

   2. Направено бе залесяване на разсадникас цел подобряване на състава на дървесните видове.

   3. В обекти на ДЛС «Алабак « и ДЛС «Чепино» се проведе маркиране.

   4. Сформирани бяха работни групи, които изготвиха проект за преобразяване на дендрариума. В проекта са включени ученици от всички класове.

   5. Ученици от гимназията участваха в Международния панаир на образованието на 27-ми и 28-ми март , а една част от тях продължиха участието си в Международната изложба «Природа , лов и риболов» от 1-ви до 5-ти април.

   6. С учениците, подготвили реферати и проекти за седмицата на гората се проведе кръгла маса. На 8-ми април, в МЗХ, трима от тях участваха в Националния конкурс по горско стопанство. В състезанието участваха Валентин Караделиев, Исмаил Али и Съби Събев, който получи награда. Повече прочетете тук: Национален конкурс по горско стопанство.

   7. След завършването на вътрешно-училищния кръг бе определен състав на отбора за участие в Националното състезание по "Горски многобой" на 9-ти и 10-ти май в Тетевен. За там ще замине отбор от трима човека - Владимир Тошев, Димитър Шопов, Христо Петков; ръководител на отбора инж. Христо Белухов.

Коментари

Поздрав на всички от професионалната гимназия!!!

#1 Надя в Вторник, 14 април 2009 09:21

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени