Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Отчетно-изборно събрание на инвалиден клуб „Зорница”

15 април 2009, Сряда | 23:57

Един ползотворен период

Събрание инвалиди Велинград   На 15 април, от 11 часа, в голямата зала на Общината, клуб „Зорница” проведе своето годишно отчетно-изборно събрание за периода от месец април 2008 година до април 2009 г. Гости на събранието бяха г-н Лебанов, председателя на регионалната организация на Съюза на инвалидите в България - Кирил Анов, координаторът на Съюза, директорката на Дирекция социално подпомагане - Елисавета Миланова. Председател на събранието – Радка Данаилова и протоколчик – Величка Делиева.

   След изключително пълния и аналитичен доклад на Катя Славова, г-н Асен Градански представи насоките за дейността на организацията през 2009-2010 г.

   Г-н Лебанов оцени съдържателния отчетен доклад , като се съгласи с всички критични бележки, отправени към него с уверението, че ще ги вземе под внимание и обеща , че до един месец инвалидният клуб вече ще си имат климатик. Директорката на Дирекция социално подпомагане успокои всички, че в сградата ще има фронтови офис за инвалидите. След нея ,временната председателка на ревизионната комисия Катя Пещерска прочете Отчет на ревизионната комисия.

събрание инвалиди   Последваха изказвания от: Иванка Атанасова , която благодари от името на всички членове на клуба за неуморната работа на председателката на „Зорница” –Катя Славова; Зоя Моргова, която попита дали има начин инвалидите, които имат малък бизнес да не плащат такса за масичките на пазара; Стойка Станева повдигна въпроса за намаление на транспорта Асен Градански- за неинформираността на инвалидите и на Общинската администрация по наболели въпроси; Катя Маргова изрази мнение за чакането пред лекарски кабинети , където липсват табелки за предимството на инвалидите, Зина Малинова се оплака от липсата на телефони на обществени места; Мария Караджова повдигна въпрос за придвижването на инвалидите от обществения транспорт до дома им; Мария Къдреева отправи приветствие към инвалидите от името на пенсионерския клуб- Каменица. След изказванията Кирил Анов сподели мнение, че клуб „Зорница” е един от най-хубавите в страната и подчерта, че заслуги за това, освен Катя Славова, има и Националният Съюз на хората с увреждания, в това число и самият той. А за повече информираност препоръча да се чете ежемесечникът „Кураж”.

инвалиди събрание община велинград   След единодушно приетите доклади на Катя Славова, Катя Пещерска и Асен Градански, бе избран председател на ревизионната комисия в лицето на Иванка Ушева и член на Управителния Съвет – Величка Делиева. Последна точка в днешния дневен ред бяха съобщения, отправени от Катя Славова. Тя успокои всички членове на инвалидния клуб, че техните въпроси , предложения и запитвания ще бъдат отправени в писмен вид до техните адресанти и съответно ще се очакват отговори. Катя Славова призова, когато се обяви среща с Елисавета Миланова,да има по-голямо присъствие. И накрая запозна членовете на клуба с въпроса за получаване на дърва от ДДС”Алабак” като каза, че вече съществува един списък на записалите се за дърва , сега до една седмица трябва да се изготви втория и от първи май вече всички записали се ще могат да си фактурират дървата и да ги получат. С това приключи деловата част на днешната среща на инвалидите от клуб „Зорница”. Денят бе пред тях - за почерпка, веселие и отмора.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени