Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

"И стана чудо – Великден"

16 април 2009, Четвъртък | 19:07

Математическо тържество в СОУ "Св.Св.Кирил и Методий"

Кирил и Методий математическо състезание   Днес, в 9 часа сутринта, в кабинет 304-ти, в училище „Св. Св. Кирил и Методий” ученици от пети клас създадоха предвеликденска атмосфера с математично–поетичното си тържество "И стана чудо – Великден". На фона на приятна музика тържеството бе открито от водещите - Гергана Георгиева и Александра Масларова с „И зове ни тази песен да си подадем ръце, да речем „Христос Возкресе”, да се чукнем с яйце…”.

   Учителят по математика Димитър Попов бе подготвил интригуващ сценарий, който успя да представи по невероятно вълнуващ начин, заедно с учениците. На практика той показа колко интересно се получава, когато математическите познания се съчетаят с красивия свят на поезията и музиката.

   Едно необикновено Великденско забавление за знаещи и можещи математици започна с весели гатанки и закачки. Децата отговаряха без никакво затруднение, а за всеки верен отговор получаваха за награда различни лакомства. Росен Вачев се отличи сред всички като най-активен математик. Между въпросите от викторината звучаха различни празнични песни, а водещите четяха интересни текстове за Великден и традицията за боядисване на яйца. Честването на Великден в различните страни представиха учениците Виктория Чешмеджиева, Елена Савова, Ваня Джунева, Ваня Данева и Петя Пинева. А Спасимира Корунова и Габриела Томова представиха два парадокса - „Колко крака има една котка?” и „Къде се изгуби левът?”.

Кирил и Методий математическо състезание   В края на тържеството Димитър Попов пожела на всички много здраве, успехи и весели Великденски празници. Заредени с много настроение и енергия, учениците като шумно ято излетяха от стаята.

Още снимки тук: Великденско състезание по математика.

Коментари

Похвално е , че се търсят нови начини за представяне на уроци , състезания и т.н. Поздрави за учителя по математика , за старанието му!

#1 Стефка в Петък, 17 април 2009 19:32

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Пролетно хоро 2019
21 март 2019 | 07:38
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени