Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинградско чукане с яйца

20 април 2009, Понеделник | 22:00

Инициатива на Общинския съвет на БСП

Голямо великденско велинградско чукане с яйца   В неделя, 19 април, на връх Великден площадът пред Община Велинград се изпълни с фолклорна музика и множество граждани, изпълняващи един от старите ритуали, свързани с този празник. Инициатива на местното управление на БСП събитието бе наречено "Голямо великденско велинградско чукане с яйца".

   На маса пред Общината бяха наредени кори с червено боядисани яйца и всеки мунавач беше подканван да си вземе яйце за здраве и да се чукне с когото пожелае. Снимки от събитието вижте тук: Голямо велинградско чукане с яйца, а атмосферата почувствайте тук:

 

Коментари

Дано се запази това и за напред.

#2 Пепо в Вторник, 21 април 2009 13:21

Явно има някакво скрито послание, но все пак хубаво е че поне традицията продължава.

#1 Spas в Вторник, 21 април 2009 12:33

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени