Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Сините зони - извънредно заседание на ОбС

21 април 2009, Вторник | 20:25

Отново нарушени правата на кмета

.   Днес, 21 април, в 16:30 часа в голямата зала на Общината беше свикано извънредно заседание, наложено от върнатото от кмета Лебанов решение №90 от 26 март 2009, свързано с добавяне на нови сини зони във Велинград, гласувани от съветниците. При 29 Общински съветници присъстваха 28 и дневният ред бе приет единодушно.

   Решение №90 от 26 март 2009 е оспорвано не само от кмета Лебанов, но и от областния управител. Мотивите на оспорване бяха прочетени от кмета, той изказа възмущение от нарушаване Закона за пътищата и припомни чл. 44 от Наредбата за организация и безопасност на движението, според който единствените правомощия за определяне на зони за кратковременно паркиране се дават на кмета. Г-н Лебанов настоя за отмяна на решението и призова в противен случай да се организира обществено обсъждане. Г-жа Каферинова се изказа в подкрепа на г-н Лебанов като апелира за отмяна на решението и цялостно да се погледне на въпроса. Г-жа Ключкова също изрази своето възмущение от решението и каза, че поддържа искането на кмета за публично обсъждане на въпроса. За гласуване бяха предложени три варианта: 1. потвърждаване на решението, 2. отмяна на решението, 3. Изменяне на решението. Приет бе вариант първи, като от 28 присъстващи гласуваха 16 за и 12 против. Възмутен, за финал кметът каза "Решението няма да бъде изпълнено. То е незаконосъобразно!".

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени