Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Общинска програма за закрила на детето

29 април 2009, Сряда | 23:42

Общината мисли за нашите деца

прессъобщение   ЗНа 28 април от 13ч. на среща с всички заинтересовани страни бе обсъдена Общинската програма за закрила на детето за 2009г. На срещата бяха разгледани конкретни предложения преди предлагането й за гласуване на сесия на Общински съвет-Велинград. Председател на Общинската комисия за закрила на детето е кметът Иван Лебанов, заместник-председател е заместник-кметът Ангел Даскалов, секретар е Елена Мавродиева, която е секретар и на МКБППМН. Членове на комисията са директорът на дирекция „Образование, култура и вероизповедания” Недялка Стефанова, Снежана Велева – заместник-преседател на Общински съвет-Велинград, директорът на „Социално подпомагане”-Велинград Елисавета Миланова, Йорданка Нанова- Център за обществена подкрепа-Велинград, директорът ДЦДМУ „Надежда” Величка Симеонова, директорът ПУ „Драган Манчов” Ели Канлиева, Инспектор ДПС към РПУ-Велинград Георги Харисков, Емилия Катошева – управител Регионален център за социална интеграция, както и д-р Топалова - завеждащ детско отделение към МБАЛ –Велинград и д-р Канарио Стайков – завеждащ акушер-гинекологично отделение към МБАЛ – Велинград.

   От ДЦДМУ неправиха предложение за разширяване на базата с цел повишаване на качеството на предлаганата услуга, както и разкриването на филиален център в гр. Сърница, което ще направи услугата достъпна за повече клиенти.

  От Помощното училище „Драган Манчов” дадоха идея да се създаде система за деца със СОП, в която да се дава информация от всички училища и детски градини. Такава би могло да се изготвя в края на всяка учебна година и да се актуализира в края на месец септември, след което да се предоставя на институциите работещи с тези деца.

  От МКЗБПП изложиха предложение да се изготви помагало с информация за ХИВ, СПИН, наркотици, насилие, трафик, агресия.

  Представителите на Закрила на детето и община Велинград отчетоха значителния напредък в областта на работата с рискови и уязвими групи, както и закриването на една от най – тежките институции за деца – Дом за деца лишени от родителски грижи, което вече е факт със заповед на изпълнителния директор на Агенцията за сициално подпомагане.

  На срещата бе отчетена и налагащата се вече услуга Център за обществена подкрепа, която е успешен и търсен партньор по въпросите на децата и семейства в риск. Социалните услуги вече са много и в широк спектър, но за да се подсигури мобилност на екипите за работа в района е наложително да се реши въпроса с подсигуряването на специализиран превоз. С решаването на въпроса се ангажира заместник-кмета по социалните въпроси на община Велинград кмета Ангел Даскалов

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени