Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Парад на приказните герои

01 май 2009, Петък | 12:22

Оживяват приказки пред очите ни

Парад на приказните герои   Малко преди обяд, на 30 –ти април, площад „Николай Гяуров” оживя от приказния парад на малките ученици от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. За броени минути всичко грейна в ярки цветове от изящните костюми на малките участници. Това бе ферия от цветове, преливащи и изпълващи със сияние и красота всичко около нас. Сякаш бяхме свидетели на живи приказки – тук бяха Снежанка и злата вещица, Червената шапчица, Пепеляшка със златната пантофка, около тях подскачаха малки горски животни, дори и Пипи бе прегърнала своята малка маймунка.

   Две малки феи с прекрасни сини роклички се понесоха в незабравим танц.Кулминацията на цялата тази приказна програма бе излизането на Крали Марко, хванал сабя в ръка, водейки три синджира роби, облечени в чисто български носии.Гръм от черешово топче оттекна в края на представлението , а четническият байраксе развя. Все повече хора започнаха да се събиратна площада, но жалко, че изпуснаха началото на този празник, но все пак идеята на този парад бе да се запознае обществеността с всичко това що е българско и незабравимо. За тази цел бе олицетворен и българският трикольор , пускайки балони с бял, зелен и червен цвят. Децата не загубиха дух и настроение и с трепет и вълнение гледаха отлитането им в простора.

    Прекрасният празник децата завършиха със скандиране "120 години Кирил и Методий", докато вървяха по централната улица на града.

Величка Лазарова

майка на Йорданка Лазарова, ученичка от ІІІ-а клас на училището

   Снимки от парада: 120 години СОУ "Св. Св. Кирил и Методий", парад на приказните герои, а акценти от парада проследете тук:

 

Коментари

ние сме най - красивите цветя на велинград,казвам ви го истина е !

#9 мария пашова в Петък, 08 май 2009 21:30

Децата са прекрасни...Честит юбилей на училището и от мен:-

#8 Bor в Вторник, 05 май 2009 15:01

Парадът беше чудесен,децата бяха наистина красиви!Пожелавам им много здраве,щастие и късмет!

#7 Лилия в Вторник, 05 май 2009 13:38

Mnogo nastroenie izla4vat tiq de4ica ! Bravo !

#6 Ceco в Събота, 02 май 2009 23:15

Децата наистина са приказни!

#5 Надя в Събота, 02 май 2009 22:04

Браво на децата. Много са красиви и създават настроение !

#4 Пепо в Събота, 02 май 2009 15:06

Честита годишнина на училището! Децата наистина са прекрасни и много настроение създават! Нека да бъдат все така лъчезарни и занапред!

#3 орхидея в Събота, 02 май 2009 12:45

Честита годишнина на училището! Много оригинално мероприятие! Браво! И в кръга на шегата да кажа една "стара" българска поговорка, онагледена в първата част на клипчето... "някой, някъде, винаги реже с флекс", хаха!

#2 Spas в Петък, 01 май 2009 13:14

Децата са наистина приказни, дано да успеят да запазят този колорит и доброта в себе си и когато пораснат! Много ми хареса клипчето - колоритно, позитивно и с прекрасна музика!

#1 kalispera в Петък, 01 май 2009 12:47

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени