Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

65 години от смъртта на Вела

04 май 2009, Понеделник | 19:02

Цветя и венци на гроба на Вела

3 май 2009 Вела Пеева 65 годишнина от смъртта   В началото на месец май, преди 65 години, Вела Пеева сама слага край на живота си, за да не попадне в ръцете на града. От тогава до сега ние си спомняме за нея и героизма й и отдаваме почит на гадишнини от рождението и смъртта й. За да се поклонят на гроба й, на 3 май, се събраха много граждани, близки и познати на Вела.

Тук бяха кметът на Община Велинград - Иван Лебанов, представители на Общинска администрация и различни организации.

   Снимки от поднасянето на цветя и букети: 65 години от смъртта на Вела, а акценти от поднасянето вижте тук:

 

Коментари

Гледах, гледах и снимките и видеото...един ученик няма, един млад човек. И се чудя след 50 години, ще има някой друг освен кмета и свитата му ще поднасят цветя? Жалко.

#2 kalispera в Понеделник, 04 май 2009 20:55

Поклон пред паметта й! Младо момиче, мечтателка, идеалистка - изцяло отдадена на благородната кауза, а не пресметлива и продаждна като днешните политици, които уж правят нещо на народа, а всъщност смучат парите на хората и строят хотели, управляват огромни бизнеси.

#1 kalispera в Понеделник, 04 май 2009 20:50

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Седем разказа за вярата
06 април 2019 | 08:22
Проект World of emotions
09 април 2019 | 14:41
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени