Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

„Златният пръстен на Русия”

12 май 2009, Вторник | 23:01

Фотоизложба на Денис и Нина Никонови

izlozhba nikonovi   Хора и градове, история и култура - всичко е удивително преплетено със съдбата на древното Залесие във фотосите на Денис и Нина Никонови, сътрудници на Руския културно-информационен център в София. И всички тези заслужаващи нашето внимание снимки можем да видим в Художествената галерия във Велинград. Изложбата носи името „Златният пръстен” и от нея може да се добие представа за средновековни градове и села на североизток от Москва- Сергиев-Посед, Переславл-залески, Ростов Велики, Кострома, Плес,Кидекша, Владимир, Боголюбово, Суздал. В миналото този район е известен като Залесие.

   „Златният пръстен” представлява един вечен паметник на древната руска архитектура, на величието на Русия и трудният й път в историята. Снимки на църкви и катедрали, стенописи, чудесни пейзажи на руската земя, паметници на велики личности - всичко това ще обогати представата ни за древното Залесие.Голяма част от архитектурните паметници в Златния пръстен са вписани в културното наследство на ЮНЕСКО.

   Гостуващата уникална фотоизложба заслужава да бъде видяна от всички любознателни и проявяващи интерес към изкуство и култура граждани на Велинград, а част от фотосите можe да видите тук: Златният пръстен на Русия, Никонови.

Коментари

Радвам се, че пак имаме фото-изложба, представяща далечни кътчета и не много добре позната нам култура!

#1 kalispera в Сряда, 13 май 2009 09:41

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени