Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Кадрил под звуците на Щраус

16 май 2009, Събота | 17:06

Абитуриенти танцуват за рекордите на Гинес

Кадрил във Велинград   Велинградските абитуриенти от СОУ „Васил Левски” и СОУ „Св.Св. Кирил и Методий” се включиха в Европейската инициатива „Матура парада” с танцуване на аристократичния танц кадрил. За пръв път инициативата стартира на 24 май 2001г. на централния булевард в Любляна, където близо 3000 участници танцуват кадрил. От тогава до сега, вече шест пъти в различни държави младежите танцуват кадри с надеждата да подобрят рекорда на Гинес. Тази година 40 000 млади хора от градове в Словения, Хърватска, Сърбия, Румъния, Македония, Черна Гора и България се развихриха под звуците на Щраус.

   Включването на Велинград в тази необикновена инициатива, стана възможно благодарение на Петър Милчев, ст. треньор на клуба по спортни танци „Импулс”, който още през месец февруари, предложи велинградските абитуриенти да вземат участие.

   След като кметът и директорите на двете училища приветстваха участниците, бе даден старт на мероприятието, което се превърна в едно от най-цветните и ведри, пролетни събития за Велинград. Общината се беше погрижила и за сценичното облекло на танцьорите, което внесе допълнителен колорит на празненството. А група Кафе направи рязък завой от класическата музика към своите поп изпълнения. Около фонтана настъпи истинска еуфория от унесени в танца ученици, някои от които утолиха страсти в прохладните води на фонтана.

   Вижте снимки от събитието: Кадрил във Велинград, а тук проследете клипче:

 

Коментари

:y :y :y

#5 в Петък, 19 август 2011 22:58

Здравствуйте!Я с россии с МОСКВЫ ИЩУ ДРУГА ТРАМПОВ ДИЯН адрес СЪРНИЦА общ ВЕЛИНГРАД ул В ЛЕВСКИ-5 ПЕРЕДАЙТЕ ОЧЕНЬ ЖДУ ПУСТЬ НАПИШЕТ 67615@MAIL.RU ДАМИР,ОГРОМНОЕ СПОСИБО

#4 Дамир в Понеделник, 25 април 2011 14:31

Umniko, ne si v chas. Tancat e vuzniknal v zapadna evropa imeto mu e ot ispanski a za pruv put po ustanovenata mu forma se poqvqva v angliq a posle vuv franciq...

#3 heh в Вторник, 19 май 2009 07:57

tapaci,tva e armenski tanc

#2 hitler в Вторник, 19 май 2009 00:44

Предполагам , че се чувстват щастливи нашите мили абитуриенти. Смях и весселие им желая на бала, а после успех по стълбичката на висшето образование !

#1 Стефка в Неделя, 17 май 2009 18:51

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени