Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

„Преображение Господне”

18 май 2009, Понеделник | 11:03

Презентация на книгата на Георги Михалков

Kniga preobrazhenie gospodne predstavyane   Презентацията на една невероятна книга „Преображение Господне” се състоя на 16-ти май от 16 ч. в Художествената галерия - Велинград. Автор на книгата е Георги Михалков, гл. редактор на списание „Български есперантист”, който я посвещава на дядо си Георги Михалчев, участник в Преображенското въстание. Авторът ни разказва за въстанието, избухването му и последиците от това. По свой начин Георги Михалков тълкува идеята за свободата, в чието име се заклеват и умират въстаниците. Почти всички присъстващи в залата бяха прочели книгата, някои от тях я получиха като дар от автора, който омайваше със своя непринуден начин на общуване. Учителките есперантистки Тони Папазова и Лили Герова умело подържаха една творческа атмосфера в залата. Интересни бяха изказванията на есперантисти от различни градове, всеки със свой поглед, но с едно общо усещане – топлота и духовно единство.

   Част от вълнуващите моменти на презентацията вижте тук:

 

Коментари

Поздравления на Георги Михалков и да продължава смело напред.

#2 Rdlk в Петък, 22 май 2009 15:57

За жалост на тази среща трябваше да присъстват повече млади хора, за да усетят силата на духовното общуване, да оценят истинската стойност на хубавите български книги.

#1 Любка в Понеделник, 18 май 2009 15:43

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени